Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na policisty zaútočila kráva! Rozbila jim čelní sklo

Autor: ljš - 
2. února 2015
19:49

Žádný agresivní násilník nebo vrah, ale jalovice! Policisté z Jaroměře měli co dělat, aby vyvázli bez úhony, když na ně zaútočila rozzuřená kráva.

Jaroměřští policisté přijali v 10 hodin dopoledne oznámení od chovatelky dobytka, že jí z ohradníku utekla jalovice a podle jejího zjištění by se měla pohybovat někde v okolí obce Jasenná. Na místo tak byli vysláni dva policisté, kteří ji velmi rychle našli, jak se nerušeně procházela poblíž polní cesty.

„V okamžiku, kdy jeden z policistů vystoupil z auta, se kráva rozběhla přímo proti služebnímu autu a rohem prorazila čelní sklo a mohutným tělem poškodila celou přední část vozidla i kapotu. Policista, který byl v danou chvíli mimo auto, se na poslední chvíli stihl před rozběsněným dobytkem schovat,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Po tom, co kráva napáchala škodu za zhruba 70 tisíc korun, v klidu odkráčela. Do pátrání po jalovici byli zapojeni i hasiči a strážníci Městské policie Jaroměř.

„Jalovice byla nalezena krátce před 13. hodinou zaklíněná v potoce. Pod dohledem majitelky ji společnými silami policisté a hasiči vyprostili a chovatelka si ji živou a zdravou odvedla domů,“ dodala Ježková.

.abcd.abcd. ( 2. února 2015 20:40 )

To byla pgga v akci.

vrahrychtar ( 2. února 2015 20:07 )

 Pomahaci a chranici uz nedokazou zpacifikovat ani kus dobytka

Zobrazit celou diskusi