Upřímně doufám, že tento rozhovor pomůže osvětlit některé nepravdivé věci, které se objevily v rozhovoru s Klárou,“ tak začal na serveru Romea.cz rozhovor se supermámou paterčat, Sašou Kiňovou, která byla nedávno osočena patronkou rodiny Klárou Vítkovou Rulíkovou z mnoha věcí, mimo jiné i z plýtvání potravinami.

V rozhovoru ovšem mluví spíše tréninková pracovnice, která s paterčaty také pomáhala, Petra Dobiášová. A tvrdí, že Klára lže! Údajně to byla ona, kdo byl u paterčat denně, ne Klára, která tam docházela pouze v doprovodu kamer. Obhajuje také nařčení z plýtvání jídlem:  „Většinou se jídlo hned sní, zbytky putují do lednice a dle potřeby si je každý ohřeje. Žádné velké plýtvání v tak velké rodině opravdu nehrozí. Naopak.“


Narážky na Sašino chování ve spojení s romskou mentalitou také nezůstalo bez odezvy. „I mně vtloukala do hlavy, že mám Sašu vychovávat.“ Petra obhájila i facku, kterou dostala od babičky jedna z vychovatelek. „Nová pečovatelka, která byla poslaná víceméně čerstvě z úřadu práce, byla v domácnosti jen pár hodin a nechala spadnout jedno z dětí ze sedačky na zem.“

Když pečovatelky s nadstandardní prací u Kiňových skončily, zjistila rodina, že když se chce, všechno jde. „Od dubna do srpna ukázali, že to Saša a Tonda s pomocí babičky, dědy a bratra zvládnou,“ prozradila Petra. Saša pak ale začala mít zdravotní problémy – už jednou byla s kýlou na operaci. To režim rodiny opět nabouralo.

Pokud vím, tak zmíněná rodina se čtyřčaty dostala rodinný dům, my městský byt, přičemž nám prominuli kauci, za což jsme byli a jsme velmi vděční – děkovali jsme i veřejně,“ vypálila Saša, když byla dotázána na srovnání s rodinou čtyřčat.

Fotogalerie
11 fotografií