Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vychovatel posílal svěřence sexem nabité SMSky: Prý jí tím pomáhal od drog

Vychovatel měl mít údajně poměr s nezletilou chovankou dětského domova, kde pracoval.
Vychovatel měl mít údajně poměr s nezletilou chovankou dětského domova, kde pracoval.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
21. ledna 2015
09:16

Teprve čtrnáctiletou svěřenku z dětského domova měl zneužívat Vlastimil K., který v domově pracoval jako vychovatel! Posílal jí sexem nabité SMS, a dokonce s ní měl mít i sexuální styk. On sám ale u soudu vše popřel.

„Přeji ti pěknou šuk… noc.“ Takhle měla prý vypadat SMS, kterou poslal vychovatel z Dětského domova se školou v Měcholupech na Klatovsku své 14leté svěřence. Podle vlastní obhajoby se jí tak ale snažil pomoci z problémů s drogami. 

„Byla to velká chyba. Bouchly ve mně saze, psal jsem je ve velkém rozrušení, když jsem věděl, že holka tráví víkendy ve společnosti dealera drog. Na druhou stranu v těch esemeskách nebylo nic, co by neznala a v čem by nebyla zběhlá,“ hájil se podle serveru Novinky.cz obžalovaný.

Dívka ho podle jeho slov sama požádala o pomoc. Zoufalá přišla a svěřila se mu, že má problém s drogami, údajně vyhrožovala i sebevraždou. Dívku prý bral jako vlastní dceru, proto se jí snažil tak úporně pomoci.

Jakýkoliv intimní vztah důrazně popřel, obvinění z odporného činu ale nechápal. „Žádnou averzi nebo nepřátelství jsem z její strany nepociťoval. Nejspíš šlo o mstu vůči mé manželce, která v dětském domově také pracuje jako vychovatelka. Ta je rázná a přísná, což se dětem nelíbilo. Ty dokážou být mstivé, jednou jste jejich nejoblíbenější vychovatel a za hodinu otočí o 180 stupňů a jsou vám schopny vrazit kudlu do zad. Když se jim znelíbíte, půjdou přes mrtvoly,“ prohlásil Vlastimil K.

Dívčina matka ovšem celou věc odhalila. Prvotním důkazem byl dárek, který dívka od vychovatele dostala – stříbrný řetízek se srdíčkem. Dcera ale tvrdila, že si jenom píší a volají. Když jsem pak v jejím mobilu četla esemesky, které jí posílal, udělalo se mi z toho špatně. Na jednu z nich jsem panu vychovateli odepsala, ať nechá holku být a jestli je vůbec v pořádku. On mi odpověděl, že je to jinak, než si myslím. Chtěl se osobně setkat s tím, že mi to vysvětlí. To jsem odmítla a informovala o tom vedení dětského domova,“ vysvětlila dívčina pětatřicetiletá matka. 

Celá aféra se provalila již loni v březnu, tou dobou také dívka z domova utekla. Vrátila se teprve minulý týden! 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi