Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Matka otrávené Lucie S. z Orlové: Rok za smrt těhotné dcery? Výsměch!

Autor: Ivana Žáková - 
17. ledna 2015
18:41

V šoku jsou pozůstalí po těhotné Lucii S. (†32). Nebohé ženě namísto glukózy podala zdravotní sestra Ivanka B. (68) smrtící dezinfekci. Celá rodina totiž trest pro viníka, rok za mřížemi, považuje za výsměch.

„Byť z nedbalosti, ale zabila mi dceru a vnučku. Krátký omluvný dopis nám poslala až nedávno. Asi záměrně až před soudem. Čekali jsme, že dostane aspoň pět let,“ řekla včera Blesku Mária K. z Orlové, matka mrtvé.

Zejména poté, co se rodina dozvěděla, že sestra si byla hned vědoma toho, že dala Lucii vypít jiný roztok než glukózu.

 „Dcera ji na to upozornila, že roztok páchne. Sestra však hodila lahvičku do koše, a když dceru pustila domů, což také neměla, tak zjišťovala, co jí podala. Ta třičtvrtěhodina stála Lucku život,“ vypovídává se ze svého bolu Mária K.

Všechno špatně

„Za půl roku ji pustí z kriminálu a nedovedu si představit, že bych ji měla potkávat na sídlišti, kde bydlí s tátou vnouček, syn mrtvé dcery,“ dodává paní Mária.

Nešťastná je také z toho, že žalobkyně požadovala pro zdravotní sestru dokonce jen podmínku.

„Zeť se málem z toho všeho zhroutil. Je pro něj traumatizující vidět u nás pětiměsíční neteř. Lucka mu měla v září porodit také holčičku. Já už vůbec nespím. Nedokážu pochopit ani to, že zdravotní sestra tak směšný trest hned nepřijala, a zřejmě se dokonce odvolá. S advokátkou proto budeme podnikat další kroky,“ konstatuje matka.

Skončila na psychiatrii a na pracáku

Žena se ještě chce soudit s diabetologickou ordinací, kde sestra Ivanka B. pracovala, a to o odškodné půl milionu korun, stejně jako její manžel a dvě Lucčiny sestry.

Manžel mrtvé žádá šest milionů a syn (6) dvanáct. „Brala jsem antidepresiva a nemohla dál pracovat. Skončila jsem nakonec na pracovním úřadu,“ říká Mária K.

Lucie S. šla loni v červnu v šestém měsíci na běžný test na těhotenskou cukrovku. Jenže v diabetologické ordinaci v nemocnici v Orlové vypila tzv. Chlumského roztok, směs kafru a fenolu.

abzk ( 18. ledna 2015 13:52 )

nesmysl, přesně obráceně

abzk ( 18. ledna 2015 13:48 )

Žádný zaměněný lahvičky a etiketa byla jasná. Zabila dva životy. Já bych jí dal horní sazbu, šest let. A komu by to pomohlo? Spravedlnosti. Jako výstraha pro další lemply. A rodiče truchlící pro dceru a vnouče by aspoň nebyli tak frustrovaní nespravedlností a směšným trestem.

123automobil ( 18. ledna 2015 09:07 )

123automobil ( 18. ledna 2015 09:07 )

123automobil ( 18. ledna 2015 09:06 )

Zobrazit celou diskusi