Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Manželství černé vdovy: Kalašnikovy vedle koše na prádlo a hádky o druhé manželce!

Autor: shp - 
14. ledna 2015
14:46

Život manželky teroristy není žádný med. Na vlastní kůži se o tom přesvědčila černá vdova Hayat Boumeddiene (26), která je hledána v souvislosti s teroristickými útoky v Paříži. Již v roce 2010 ji vyslýchala policie, které si někdejší manželka teroristy Amédyho Coulibalyho (†32), jenž byl zastřelen v košer lahůdkářství, postěžovala na hádky o druhé manželce.

Francouzští vyšetřovatelé se na Coulibalyho zaměřili před pěti lety, poté co zjistili, že by se měl podílet na plánovaném útěku islamistického teroristy Smaïna Aïta Aliho Belkacema. Když vtrhli do jeho bytu, kde žil s Boumeddiene, našli vedle koše s prádlem kalašnikovy, velké množství munice a přístroj na počítání peněz.

Coulibaly nakonec skončil ve vězení, odkud byl propuštěn před rokem. Boumeddiene, která se ve Francii narodila alžírským přistěhovalcům, byla po zatčení manžela čtyři dny tvrdě vyslýchána a prozradila mnohé.

„Když mi bylo 12, byla jsem umístěna do pěstounské péče. Nesmířila jsem se se smrtí matky a s tím, že se otec znovu tak rychle oženil,“ prohlásila v roce 2010. Pěstouny však často střídala, protože se pořád hádala. Svěřila se také, že má sestru Mimounu.

Vyšetřovatelům tvrdila, že o plánech svého chotě nevěděla. „Vím, že všechno, co mi manžel říká, je pro mě dobré. Absolutně mu věřím,“ řekla tehdy. „Zůstávám stále doma vyjma nakupování,“ dodala také s tím, že se jí nelíbí, jak na ni kolemjdoucí agresivně koukají kvůli muslimskému šátku.

I když ji podle vyšetřovatelů Coulibaly ovládal, tvrdila, že manželství je harmonické. Přiznala však hádku kvůli jeho touhám po druhé manželce. Ty mu měla však rozmluvit. Coulibalymu měl sehnat druhou ženu Chérif Kouachi, jeden z bratrů, kteří zaútočili na satirický týdeník Charlie Hebdo. Sešlo však z toho.

Sama Boumeddiene při výslechu prozradila, že ona a Coulibaly strávili s Chérifem a jeho manželkou společný čas ve čtyřech. Přiznala se i ke střelbě z kuše na francouzském venkově, ale prý se nejednalo o výcvik. Po celou dobu se měli bavit o sportech, čerstvém vzduchu a venkově.

Policie v roce 2010 Boumeddiene propustila. Nyní je žena podezřelá, že pašovala do Francie zbraně a podílela se na teroristických útocích. Těsně před nimi pláchla ze země a přes Turecko se dostala do Sýrie, kde se ukrývá.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

japos22 ( 14. ledna 2015 21:21 )

Plesku * - a co makat?

Zobrazit celou diskusi