Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ZMĚNY 2015: Když je rodinka, hodí se každá korunka

Slámovým ze Slavkova u Brna lednové změny pomohou. A co vám?
Slámovým ze Slavkova u Brna lednové změny pomohou. A co vám?  (Autor: archiv Blesku)
Autor: jn, zrk - 
6. ledna 2015
05:01

Rozpočet a hospodaření rodiny Slámovy ze Slavkova u Brna lednové ekonomické změny zásadně ovlivní. Ve většině případů k lepšímu!

„Zatím ještě nevíme, zda budeme mít nárok na nové porodné, chlapeček se má narodit v termínu od 30. prosince do 4. ledna,“ řekla Blesku před pár dny paní Veronika. Pokud by se synek narodil po Silvestru, rodiny by se ovšem týkalo zvýšené porodné na druhé dítě 10 000 korun.

Rodina ovšem určitě pocítí 10% sníženou DPH na kojeneckou výživu. „Levnější očkovací látky naopak moc nevyužijeme, protože se snažíme děti očkovat co nejméně,“ vysvětlila Veronika. Vítané jsou, samozřejmě, levnější léky – ty využije hlavně babička.

Slámovi uvítají i novou daňovou slevu za umístění dítěte do školky – v případě Toníčka budou měsíčně platit 326 korun. Jeden z rodičů však může uplatnit daňovou slevu za umístění dítěte ve školce.

Táta Jiří pracuje jako fotograf. Jako živnostník má v této profesi vysoké náklady, rodina proto ani dosud neuplatňovala výdajové paušály. „Zpřísňovat podmínky pro živnostníky je ale od státu hloupé a neprozřetelné,“ řekl Blesku. „Jsou to lidé, kteří stát neobtěžují, většinou nemají žádné nároky na sociální dávky, odvádí daně a někteří i zaměstnávají další lidi,“ dodal.

Typickým českým důchodcem je pak babička Božena Hrdá. Důchod jí díky valorizaci stoupne o něco málo přes 200 korun. Babička má však domácnost zařízenou na plyn – jeho zdražení o 1,18 – 4,74 % je proto nepříjemné. „Zařídila jsem si naštěstí už dříve kamna, kde mohu přitápět dřevem. Teď je využiji ještě více než kdy jindy,“ svěřila se Blesku.

blooroses ( 6. ledna 2015 17:19 )

Tebou hloupost pěkně cloumá Představ si, že většina matek samoživitelek patří mezi rozvedené ženy, na které se jejich muž a otec dětí zkrátka vykašlal, rozvedl se s nimi a neplatí jim ani korunu výživného na jejich společné děti, tudíž děti živí matka sama. Pokud chceš vědět jak je to možné, že neplatěj, zeptej se zákonodárců. Ta žena o které píši výše už na bývalého podala tři trestní oznámení, pokaždé on posla 200,- (slovy skutečně dvě stě korun), což bylo bráno jako projev dobré vůle a dál se nic nedělo. On oficiálně žádný majetek nemá, většinu času je nedohledatelný, trvalé bydliště má na městě,........ Tak takhle se většinou stávají z matek samoživitelky.

erene ( 6. ledna 2015 16:02 )

Zeptej se třeba Pepy Vojtka který opustil hned po porodu asi 3 ženy !

andreslawicky ( 6. ledna 2015 15:29 )

Co to je matka samoživitelka?? ,ku.r.va co si nechala u.m.r.d.at fakana na zábavě na zácho.dě??

andreslawicky ( 6. ledna 2015 15:28 )

Změny pomohou jen lůze kdo jiný čerpá dávky??

erene ( 6. ledna 2015 14:32 )

Dneska se už nikdo nežení..proč se pak stresovat u rozvodu ?

Zobrazit celou diskusi
Další články
Články odjinud