Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kauza opencard: Soud vrátil k došetření obžalobu radních

Pražský městský soud vrátil státnímu zastupitelství k došetření obžalobu 15 pražských radních v kauze opencard.
Pražský městský soud vrátil státnímu zastupitelství k došetření obžalobu 15 pražských radních v kauze opencard.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. prosince 2014
16:50

Pražský městský soud vrátil státnímu zastupitelství k došetření obžalobu 15 pražských radních v kauze opencard. Řekl bývalý primátor Tomáš Hudeček, který patří mezi obviněné. Informaci potvrdila i mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová. Obžaloba se týká údajného porušení předpisů v souvislosti se zadáním zakázky na podporu programového vybavení firmě Haguess.

„Soud vrátil obžalobu k došetření. Státní zástupce proti tomu podá stížnost," uvedla Zenklová bez dalších podrobností.

„Ukázalo se, že vyšetřování a podání obžaloby bylo mafiánským krokem, který měl poškodit TOP 09," prohlásil Hudeček, který ve straně působil do letošního října. "Podle mých informací někteří z vyšetřovatelů vstoupili do hnutí ANO," doplnil.

Státní zastupitelství podalo obžalobu na 15 radních a úředníků v červnu. Město podle něj pochybilo tím, že nevypsalo otevřenou soutěž. Vznikla tak prý mnohamilionová škoda.

Radní, kteří jsou obviněni z porušení pravidel hospodářské soutěže či z porušení povinnosti při správě cizího majetku, vinu odmítají. Brání se tím, že v dané situaci nemohli postupovat jinak kvůli licenčním smlouvám. Vedle Hudečka čelí obvinění i další bývalý primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Zobrazit celou diskusi