Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nevidomý chlapeček zlobil: Škola mu sebrala slepeckou hůl!

Autor: shp - 
21. prosince 2014
09:00

Ve školním autobusu prý malý Dakota Nafzinger (8) zlobil, a tak se řidič rozhodl, že mu sebere jeho hůl, kterou plácal spolužáky. Jenže chlapec z Kansas City je nevidomý! Kvůli genetické poruše se narodil bez očí...

Dakota prý zlobil na cestě do školy a řidiči autobusu došla trpělivost. Nevidomému dítěti zabavil slepeckou hůl, která je jediným prostředkem, který mu může alespoň částečně nahradit smysl, jejž nikdy neměl.

„Proč byste to dělali? Proč byste sebrali jedinou věc, kterou musí neustále používat? Hůl je jeho očima,“ řekla rozhořčená maminka Dakoty Rachel Nafzinger. Chlapci po příjezdu do školy dali místo hole plastovou hůlku do bazénu.

Ta mu ale byla k ničemu, protože jejím prostřednictvím chlapec rukama nic necítil. Tatínek Dakoty si myslí, že celý problém zapříčinilo zvednutí hole, což je gesto, které jeho syn často používá, ale může být snadno zaměněno za útok.

Škola nakonec slepeckou hůl chlapci vrátila a její vedení se za celý incident omluvilo. Chlapec však zažil nepopsatelné trauma, když přišel o svou jedinou náhradu za zrak.

jana999 ( 21. prosince 2014 16:25 )

a co jako měl řidič dělat, když ten zmetek ohrožoval ostatní? To by mu asi rodiče poděkovali, kdyby ten parchant někomu s tím vypíchl oko. Oni se i tito děcka musejí vychovávat, pokud se naučí, že proto že jsou postižení se musí ostatní z nich posr... tak vychováte zlého nevděčného tvora, který bud utrpením pro okolí

kozrz ( 21. prosince 2014 11:46 )

To pláče klon pepena 

mair ( 21. prosince 2014 11:42 )

K news: Tady se do školy zas tak často nechodilo, co?

msml20 ( 21. prosince 2014 11:40 )

A pohoršuje tě Pepene kolik miliard za pár let nastřádali naši miliardáři? A je to jen jejich osobním majetkem a co se má vrátit církvi je jen zlomek této částky. Na rozdíl od té tolik proklínané církve , která to má za stovky let a nemá to ani žádný kněz, tvým jazykem černo***ník pro sebe. To nemluvím o našich pravdoláskařských politicích , jejichž majetek čítá stovky milionů korun. Pak si třeba paní Nagyová může koupit šáteček na krk za 80 000 Kč. A co dělají tito politici pro ostatní občany vyjma své rodiny. Holt pláčeš na nesprávném hrobě.

kozrz ( 21. prosince 2014 11:28 )

Ty neumíš vypnout caps lock, klone pepena, pepen. caps lockem nepíše.

Zobrazit celou diskusi