Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neviděli jste Kurta? Ztratil se psí hrdina, který zachránil život paničce!

Autor: pk, lm - 
19. prosince 2014
06:13

Zoufalství a strach o psího přítele, nepřehlédnutelného rhodéského ridgebacka, prožívá učitelka Lucie Synková z Ostravy. Její pes Kurt se zaběhl a neví, kde je.

Za pomoc s nalezením 55kg kamaráda, který utekl 9. prosince v centru Ostravy-Poruby, nabízí odměnu 10 000 Kč. Lucii se utrhl i s vodítkem před obchodním domem Interspar a od té doby psa nikdo neviděl. Pátrá po něm policie, a dokonce i psí detektiv. Neví o něm žádný útulek.

Hledaný Kurt je 2,5letý rhodéský ridgeback. Má hnědý nos, díky čemuž je poměrně snadno identifikovatelný. Těchto psů v ČR moc není. Je nadstandardně stavěný - má 55 kg (standard je kolem 40 kg). Je tetovaný i čipovaný, přičemž je čip samozřejmě také registrován. Povahově je obezřetný, ale je hodný. Nikdo se ho nemusí bát. Na jídlo nebo na pamlsek by se odchytit určitě nechal. 

Kurt je opravdový hrdina. Už ve svých pěti měsících vyvedl svou paničku po sedmi hodinách bloudění ze šumavských lesů, kde byl poprvé v životě. „Chtěla jsem přátele překvapit svým úlovkem. Šla jsem hustými lesy dlouhé hodiny, přestože jsem to tam neznala. Kolem šesté večer jsem ale zjistila, že vůbec nevím, kde jsem, a navíc jsme slyšeli podivný křik, líčí zdrcená majitelka.

„Kurta to hodně vyděsilo, ale nenechal se rozptýlit. Stáhl ocas mezi nohy a tahal mě pryč. Vyvedl mě za tři hodiny ven úplně tou samou cestou. V lesích nebyl signál a všichni už nás hledali. On byl úplně skvělý, hodně ho to vyčerpalo, měl pak špatné sny, vypráví s brekem. „Teď musím zachránit já jeho,“ dodává odhodlaně.

Víte, kde Kurt je? Napište na Facebook Blesku nebo volejte 775 055 384.

tacoo ( 19. prosince 2014 14:56 )

Učitelky by měly mít zákaz chovat jakékoliv zvíře, jsou totálně neschopné.

e.44 ( 19. prosince 2014 11:44 )

U ridgebacka je takové riziko minimální, i když v každé rase se vyskytují výjimky.

e.44 ( 19. prosince 2014 11:42 )

Přivazovat kdekoli ridgebacka, kór takovej přerostlej výstavní kousek, tak to je kravina jakou jsem nikde nezažila. Tenhle pes je schopnej odejít s čímkoli na druhém konci vodítka a když to nejde, tak vodítko přervat. Vzhledem k jeho ceně je ta odměna 10 táců celkem směšná, kór jestli byl někým "odejit" nebo později odchycen na kšeft. Mě osobně se tahle varianta s hnědým čenichem moc nelíbí ale lidi jsou různí.

petrkramnypresident ( 19. prosince 2014 10:08 )

Je to hrdina !!!

kofila ( 19. prosince 2014 08:52 )

Na jednu stranu chápu, že má paní o psa strach, na druhou stranu já osobně bych měla podstatně větší strach, aby neublížil dítěti, dospělému, jinému psovi, když někde pobíhá na volno.

Zobrazit celou diskusi