Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Smutné Vánoce rodiny z Děčína: Kvůli výbuchu plynu přišli o všechno!

Autor: ljš - 
16. prosince 2014
18:20

Smutné Vánoce čekají rodinu Kristýny Třešňákové (18) z Děčína. Domem, ve kterém žije, otřásl v pondělí večer mohutný výbuch. Dočasný azyl našla i s malým synem Toníčkem (1,5) u svého otce. Přišla ale o veškerou synovu výbavu.

„Nemám pro něj nic. Výbuch a požár zničily všechny jeho věci, které jsem měla v bytě u babičky. Nemám pro něj pleny, oblečení ani sunar,“ zoufala si mladá maminka.

Dnes dopoledne se chtěla do domu podívat, policisté ji tam však ještě nepustili. Strachovala se také o své nejbližší, babičku, dědečka, matku a strýce, kteří byli při výbuchu zraněni. Tři z nich skončili s popáleninami ve vinohradské nemocnici. „Vůbec nevíme, jak na tom jsou,“ řekla.

K explozi došlo podle jejího partnera Antonína Peřinky (26) při výměně propanbutanové láhve, na které Kristýnina babička vařila. Proč vybuchla, ale nevěděl.

Všichni členové rozvětvené rodiny, která dům obývala, strávili noc podobně jako Kristýna u příbuzných a známých. Ty, kteří neměli kam jít, ubytovalo město v hotelu. Je mezi nimi i Andrea Brnová (18) s tříměsíční Gábinkou. „Byla jsem nahoře v bytě, když se ozvala ohlušující rána. Volala jsem hasiče,“ řekla s tím, že jí ani dceři se naštěstí nic nestalo.

Policisté případ vyšetřují jako přečin obecného ohrožení z nedbalosti. S propanbutanovou lahví podle nich kdosi manipuloval neodborně. Výše škody zatím nebyla stanovena. O návratu obyvatel domu rozhodne majitel podle výsledku kontrol elektrických a plynových přípojek.

xxyy ( 17. prosince 2014 13:52 )

Ani jedno ani druhé. To co píšeš ty může napadnou jenom zvrhlíka co to sám dělá.

xxyy ( 17. prosince 2014 12:21 )

Třináctileté si možná "berou" tací jako ty, co nezvládají gramatiku ani právní řád. Já na rozdíl od tebe nemám žádnou "starou", já mám ženu které si vážím a které bylo jednadvacet, když jsme se brali.

janina7777 ( 17. prosince 2014 11:07 )

pelagie ( 17. prosince 2014 09:30 )

ale, no tak...přece si skutečně nemyslíte, že mají pojištění ?? copak jste neviděla o jaké lidi se jedná ? stačilo, aby mladá s dítětem řekla pár vět a hned bylo jasno.

bramboracka ( 17. prosince 2014 09:21 )

Ale oni jsou cikory?

Zobrazit celou diskusi