Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mami, teď nemůžu mluvit: Rukojmí zadržovaný teroristy v kavárně poslal SMS

Autor: mb - 
15. prosince 2014
10:56

Celý svět se zatajeným dechem sleduje drama s rukojmími v kavárně v Sydney. Ani Australanka Mel nemohla uvěřit svým očím, když si ráno zapnula televizi. Pak ale přišla rána – syn jí napsal SMS, že je zadržován teroristy!

„Mami, jsem v kavárně. Nic mi není, ale nemůžu mluvit,“ zněla stručná SMS. Když si žena přečetla tuhle zprávu, málem dostala infarkt! „Cítila jsem se, jako kdyby mi někdo bodl nůž do srdce,“ popsala šílený okamžik Mel. Od té doby se jí syn už neozval…

Islámský stát?

Zatím neznámý počet teroristů zadržuje v kavárně Lindt přímo v centru Sydney od 15-50 rukojmích. Zadržovaní byli přinuceni držet černou vlajku s tzv. šahádou (muslimské vyznání víry). Stejně jako počet rukojmích, není znám ani přesný počet teroristů - některé zdroje mluví pouze o jednom muži, který má ale na sobě výbušniny a jako živý štít používá civilisty. Policie neprodyšně uzavřela centrum a s teroristy jedná. Nejméně pěti rukojmím se podařilo uprchnout…

sores ( 15. prosince 2014 12:39 )

Tedy v celém světě se to s.r.e.re! není jediný stát kde by byl klid a mír!Člověk je tvor šíleně nesnášenlivý!!! Už aby byl konec světa.

istyl ( 15. prosince 2014 12:17 )

oni by radi zili u nas, ale podle jejich pravěkých pravidel...ale zaroven nechteji zit u svych muslimaku...podle nich...naramne se jim libi zit u nas, ale nechteji prijmout nase pravidla...nechcete akceptovat nase, nemůžete tu zit..

Zobrazit celou diskusi