Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zůstal v zimě ve vlaku 9 hodin: Teď bude dráhy žalovat!

Autor: dce - 
3. prosince 2014
10:31

Úterní stav dopravy byl na mnoha místech České republiky doslova katastrofální. V hlavním městě přestaly jezdit tramvaje, v Brně zase trolejbusy. Problém ovšem nastal i pro železnici – některé vlaky zůstaly trčet uprostřed ničeho i několik hodin. A Pavel Bednařík, který ve vlaku zůstal uvězněn 9 hodin, je připraven podat žalobu.

Před půl pátou vyrazil vlak ze Zlína a v něm i Pavel Bednařík. Už v Otrokovicích se ale objevily problémy - vlaky na nádraží nepřijížděly, nabíraly zpoždění, hlášení o příjezdech byla úplně mimo. Po půlhodinovém zpoždění nakonec přijel rychlík.

„S šíleným jiskřením na drátech jsme dorazili do Hulína, 
i když to vypadalo, že každou chvíli zastavíme. Po chvíli čekání se mašina rozjela, ale po asi třech kilometrech jsme se zasekli úplně a zůstali trčet 
v polích u Břestu,“ vyprávěl čtyřiatřicetiletý Pavel pro server denik.cz.

A tak čekali. Průvodčí sice lidi uklidňoval, ale neměl absolutně žádné informace o situaci. Po hodině se vyplo ve vlaku topení. Tou dobou už odešli první cestující, kteří se rozhodli do kilometr vzdáleného Břestu dojít pěšky. Průvodčí je ale stále ujišťoval, že vše bude trvat jen chvilku – vlak před nimi, který je blokoval, měl odvézt motorák.

Kolem půlnoci dorazila zpráva, že se vlak bude vracet do Hulína. Pavel a další cestující už to nevydrželi a vydali se vlastní cestou pěšky„Pokud si vedení drah dává půlmilionové odměny za dobré fungování a nejsou ani schopní zajistit informace průvodčím, kteří jsou ve vlacích pod obrovským psychickým tlakem, je to skandál a mělo by se to řešit. Věřím, že tak bude reagovat víc lidí,“ uvedl Pavel. On i pár dalších cestujících se rozhodlo podat na České dráhy žalobu.

alenam ( 3. prosince 2014 21:15 )

Ty se strefuj do někoho, že píše pitomosti teprve až pochopíš o čem je řeč. Ušetříš si tím psaní litanií o něčem úplně jiném.

mememumu ( 3. prosince 2014 19:02 )

A o co je bude žalovat? O omluvu od generálního ředitele?

alenam ( 3. prosince 2014 18:01 )

V takových situacích nikdo nedokáže s jistotou říct, jestli vlak pojede za hodinu, za deset nebo vůbec. Vždycky se snažej aby jel co nejdřív ale ne vždycky se to vzhledem k situaci povede. Takže kdyby řekli že vlak nepojede a nakonec by se jim povedlo trať zprovoznit za hoďku, dvě, tak by se zase našel jinej kretén, co by je žaloval kvůli tomu, že si vzal taxíka za hromadu peněz a přitom vlak jel chvíli potom.

kozrz ( 3. prosince 2014 17:08 )

On je bude žalovat za to , že nekonali víš hofihofi.

mememumu ( 3. prosince 2014 16:45 )

A soud s tím, pěkně prosím, udělá co?

Zobrazit celou diskusi