Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Maminko, tatínku, já chci domů, píší zoufalí islámští fanatici

Autor: dce - 
3. prosince 2014
05:20

Život teroristy není procházka růžovým sadem. O tom se přesvědčil i Areeb Majeed, indický mladík, který se před časem přidal k ISIS. Jenže se vůbec nedostal ke zbraním – nechali ho jenom nosit vodu a čistit záchody. Rodičům psal zoufalé dopisy, jako dítě z tábora. 

Nadšení zastánci Islámského státu, kteří v průběhu posledních týdnů a měsíců odcestovali do Iráku a Sýrie, aby se připojili k teroristům, svého rozhodnutí teď hořce litují. V dopisech svým rodinám popisují, jak je život mezi teroristy jiný, než čekali.

„Přichází zima a tady to začíná být drsný!“ psal jeden. „Už toho mám plný zuby - přestal mi fungovat iPod. Chci jet domů!“ popisuje druhý. Další si stěžují zejména na práci, kterou v táborech dělají – myjí nádobí, vydávají jídlo a oblečení nebo šůrují záchody. Někteří rekruti pocházejí z Francie a mohou být zvyklí i na vyšší úroveň, mnoho z nich pochází i z Indie.

Jeden z odborníků tvrdí, že čím déle mezi teroristy zůstanou, tím větší je šance, že se domů vrátí jako „chodící bomba“. A tak je země přijímají s nevolí. Ale nic není zadarmo – mnozí z nich končí ve vězení. Podobně dopadl i Majeed, který do Sýrie přijel právě z Indie. 

Právě on dostal na starosti rajóny. Žádné zabíjení se nekonalo a on z toho byl velmi zklamaný. Poté co utrpěl střelné zranění a nebyla mu poskytnuta dostatečná péče, zavolal svým rodičům, že se chce vrátit domů. „Není žádná Svatá válka. Dokonce se ani nedodržují přikázání Svaté knihy,“ prozradil, když se vrátil do Indie.

Jiný rádoby terorista si stěžoval, že nemůže používat telefon – je to zakázané. Nemůže ho ani beze strachu nabíjet, aby ho někdo hned neudal. Dokonce se přiznal, že mnoho nocí brečel, protože si uvědomil, že už asi nikdy neuvidí svou přítelkyni v Londýně. 

kubik85 ( 3. prosince 2014 15:45 )

 Kdo chce kam... Pokud jsou dost dospeli, aby se sami rozhodli ze tam pujdou, tak at si to tam vyžerou dosytosti.

frantaklika ( 3. prosince 2014 14:20 )

Je zcela jasné od začátku, že ISIS nemá s islámem nic společného. Je to uměle vytvořená banda zabíjáků založená CIA, původně vycvičená k diverzní činnosti proti stabilním arabským systémům. Jenomže vůdcům se zalíbila moc a drancování a nakupují zblblé žoldáky, aby zabíjeli za ně. Amíci to pěkně přepískli..teď nevědí co dělat.

sars ( 3. prosince 2014 14:03 )

To je Váš domov až do smrti budete psanci.

ivoadler ( 3. prosince 2014 13:52 )

Přeju jim všechno nejhorší a hlavně žádný návrat domů.

ivuska1 ( 3. prosince 2014 13:31 )

UZ NIKDY ZPATKY !!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi