Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Český trosečník z Tchaj-wanu: Za tyhle fotky mě zavřeli!

Autor: shp - 
2. prosince 2014
06:09

Čech Martin Psota žil nějakou dobu na Tchaj-wanu, ale když chtěl zemi opustit, zjistil, že má prošlé vízum. Rozhodl se proto, že přepluje moře až do Japonska na voru, který sám postavil. Ten se mu však rozpadl a Čech narazil na policisty, kteří ho zadrželi. Když našli v jeho fotoaparátu snímky vojenské techniky, skončil ve vězení. Teď Čech inkriminované fotky sám zveřejnil na sociální síti.

Psota vešel ve známost loni v červnu, když chtěl přeplout z Tchaj-wanu do Japonska. Vzdušnou čarou je to přitom přibližně 1400 kilometrů. Psota se inspiroval oscarovým filmem o trosečníkovi Pí a jeho život, jenže neuspěl.

Teď Čech na svém Facebooku zveřejnil fotky, kvůli kterým prý údajně skončil ve vězení. Jsou na nich vojáci a tanky. Některé z těchto fotek přitom vypadají velmi vtipně. Například voják, který se dívá do hlavně tanku, nevypadá jako velký expert.

„Například za tyto fotky jsem byl na Tchaj-wanu zavřený 2,5 měsíce. Prý jsem západní špión,“ napsal Psota na svém Facebooku. Zda je tomu skutečně tak, zůstává otázkou, protože Psota je podle mnohých, včetně jeho exmanželky, velký pohádkář.

Na Tchaj-wanu utratil všechny peníze, prošlo mu vízum, a v zemi byl tím pádem nelegálně. Když byl zadržen, tvrdil policistům, že se nemůže vrátit do Česka, protože po něm jdou teroristé. Samozřejmě to nebyla pravda.

„Je to nesmysl, co tvrdí. Nikoho jako voják nezabíjel. A už vůbec ne teroristy. Ani nebyl na vojně. Celý život si vymýšlí. Zdrhnul, protože neplatil alimenty, má milionové dluhy a jde po něm policie,“ řekla loni Blesk.cz jeho bývalá manželka Miluše Psotová (38).

Přes tohle všechno plánuje Psota opět vyplout na moře. Tentokrát s celou skupinou, která chce na voru přeplout z Evropy až k břehům Spojených států. „Chci vytvořit oceánský vor, který přepluje Atlantik z kontinentu na kontinent,“ nechal se slyšet Psota.

sars ( 2. prosince 2014 11:54 )

 Ať je to jak je to, s vorem na oceán to má koule. .

sosacek ( 2. prosince 2014 08:27 )

Neví jestli je západní špión, ale pořádný debil to je tedy určitě.. Myslím, že za tohle by si ho podala BISka i tady.

wallster ( 2. prosince 2014 07:40 )

psota by mohl jít dělat do plesku. tam bude mezi svými

Zobrazit celou diskusi