Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Janoušek leží ve vězeňské nemocnici: Má problémy s rovnováhou, říká advokát

Autor: šim - 
24. listopadu 2014
13:23

Roman Janoušek, na 4,5 roku odsouzený pražský podnikatel a lobbista přezdívaný Mazánek, minulý týden nastoupil do brněnské věznice, kde si má trest odpykat. Ve své cele však není. Má separé „bydliště“ v přidružené nemocnici.

„Můj klient leží v nemocnici. Má separátní bydlení a má podstoupit nějaké vyšetření odborníky,“ řekl pro ČT Janouškův advokát. „Má problémy s rovnováhou. Udává stejné potíže, jaké měl před nástupem do vězení,“ řekl Vít Široký. Podle něj nyní budou následovat neurologická vyšetření, jejichž výsledky se stanou podkladem k žádosti o přerušení výkonu trestu.

„Psychický stav odpovídá stavu fyzickému. Měli jsme i zprávu psychiatra, která udávala, že není schopen nástupu trestu. Tyto dokumenty měl při nástupu do věznice,“ uvedl pro Českou televizi jeho advokát Vít Široký. „Budu chtít vědět, zda zdravotní stav, v němž se nacházel v době nástupu do výkonu trestu, není překážkou k výkonu trestu,“ dodal právník.

Janoušek nastoupil do vězení v úterý 18. listopadu, přestože měl u soudu podanou žádost o odklad nástupu do výkonu trestu. Tu soud projednával až ve středu, a Janoušek tak v úterý do vězení nastoupit teoreticky nemusel. Podaná žádost o odklad by byla legitimní „omluvenkou“. Nenastoupení do vězení na první výzvu by mu však v budoucnu mohlo přitížit, kdyby žádal o podmínečné propuštění z vězení. Janoušek se proti očekávání dostavil do věznice v Brně, nikoli v Praze-Ruzyni, jak se předpokládalo.

Pražský podnikatel byl odsouzen ke 4,5letému trestu odnětí svobody za úmyslené sražení vietnamské ženy do níž před tím v opilosti naboural.

 

Video Janoušek první den v lochu: Dostal guláš a v devět šel spát! - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

suov ( 7. ledna 2015 08:54 )

přesně tak, je to velká svi.ě v parlamentu, to hova.o ještě nikde jinde napracovalo,,,

suov ( 7. ledna 2015 08:53 )

suov ( 7. ledna 2015 08:52 )

suov ( 7. ledna 2015 08:51 )

suov ( 7. ledna 2015 08:50 )

Zobrazit celou diskusi