Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Velký ruský podvod! Snímek střílející stíhačky je podle bloggerů podvrh

Autor: Veronika Kynclová - 
16. listopadu 2014
06:20

„Máme snímek z cizí špionážní družice, který dokazuje, že malajsijský boeing sestřelil ukrajinský letoun,“ hřímala ruská státní televize. Je to ale PODVRH!

Už ruská stanice Rossija 24 připustila, že pravost údajného satelitního snímku je nutné ověřit. Jak uvedl server Slon.ru, snímek koluje po ruském internetu už od poloviny října, teď s ním ale vyrukoval před televizními kamerami viceprezident Ruského svazu inženýrů Ivan Andrijevskij. Proč? Podle něj zachycuje černobílá fotografie stíhačku v okamžiku odpálení protiletadlové střely na boeing s 298 lidmi!

„Snímek jsme spolu s dopisem obdrželi elektronickou poštou od odborníka s dvacetiletými zkušenostmi. Jeho cílem bylo pomoci nám dokončit rekonstrukci zániku boeingu, kterou jsme začali před několika měsíci. Tato rekonstrukce byla přeložena do několika jazyků a oběhla celý svět. A proto se nám rozhodl poslat tento snímek,“ vysvětlil Andrijevskij, jak se k inkriminovanému důkazu dostal. „Není to žádný podvrh,“ dušoval se v televizi a vyzval australského premiéra Tonyho Abbotta a amerického prezidenta Baracka Obamu, aby dokázali, že boeing 17. července sestřelili proruští separatisté ruskou raketou.

Co na snímku nesedí?

Ruští blogeři už na snímku našli řadu nesrovnalostí a chyb. Jedním z nich je i Ilja Varlamov, který vysvětlil, co na snímku nesedí a proč se domnívá, že jde jen o další ruskou propagandu. „Při detailním prozkoumání se ukázalo, že je to padělek nahrubo zpatlaný ve Photoshopu,“ říká. V galerii naleznete důkazy!

tgbb. ( 16. listopadu 2014 23:05 )

Z těch lepších řezník dělá koňský salám. V tomto případě by spíš měl nastoupit ras a zbytek vyvézt na mrchoviště.

tgbb. ( 16. listopadu 2014 23:02 )

Komouši lhali, lžou a lhát budou!

aluman ( 16. listopadu 2014 18:07 )

Nepodali. Krom toho že na internetu by neunikla placeným "hlídacím psům", co by pořídili záznam, z vydaného tisku by byla neodstranitelná a tudíž dohledatelná. Ale není.

honza1965 ( 16. listopadu 2014 14:59 )

konkrétně? ať se taky pobavim

honza1965 ( 16. listopadu 2014 14:58 )

Jo, ale až po tom co to dva dny vydávali za pravdu a první co to zpochybnili nebyli Rusové v oficiálních zprávách ale ruští blogeři.

Zobrazit celou diskusi