Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Neskutečný příběh Polky Janiny: Ožila po 11 hodinách v márnici!

Autor: Veronika Kynclová, lmk - 
16. listopadu 2014
09:00

Neuvěřitelné! Když lékařka prohlásila Polku Janinu Kolkiewicz (91) za mrtvou a nechala její tělo odvézt do márnice, rodina začala chystat pohřeb. Pak ale přišel šok – stařenka po 11 hodinách v chladicím boxu vstala z mrtvých!

Jak se něco takového může vůbec stát? Lékařka »nebožku« důkladně vyšetřila a po 10 minutách konstatovala zástavu dechu i tepu a její smrt písemně potvrdila. „Byla jsem si jista, že pacientka nežije. Scházely všechny základní známky života,” popsala polské televizi TVN24, která informace o incidentu z Ostrowa Lubelského na východě země přinesla. Tělo Polky tak o dvě hodiny později odvezla pohřební služba a rodina začala zařizovat pohřeb. O půlnoci se ale stalo něco nečekaného…

„Probudil nás zvonek a na prahu stál třesoucí se pracovník pohřebního úřadu. Řekl nám, že se někde musela stát chyba... Že teta žije!“ popsala neteř Bogumila, která o stařenku pečuje. „Ten muž otevřel box a viděl, že se černý pytel s tělem hýbá. Hned ho otevřel a teta, jakmile ho uviděla, požádala o teplý čaj. Byla v dobré kondici, jen prochladlá,“ dodala.

A notně překvapeni byli i úředník a lékařka, kteří vypsali úmrtní list… „Já jsem z toho dodnes otřesená. Nechápu to...,“ lomí rukama lékařka. „Za třicet let praxe nic takového nepamatuju,“ přidává Henryk Klementewicz z matričního úřadu. Stařenka se mezitím vrátila domů a nechala se slyšet, že se cítí dobře.

cernykondor ( 17. listopadu 2014 12:18 )

DS řekne u soudu, že rodina nosí těžce nemocnému pivo.... takže takové věci tys jsi schopna udělat. Nikdy nic dobrého.S jeho diagnozou je letalita 37 %.

bre-burda ( 16. listopadu 2014 12:12 )

Přání otcem myšlenky. Už, už se nemohli dočkat, až se báby zbaví. Doktor i rodina. - Zřízenec se nepodělal, ten je na to cvičený. To, dámo, soudíte podle sebe.

naidka ( 16. listopadu 2014 09:47 )

Staré paní začaly zábst nohy.

andorea ( 16. listopadu 2014 09:40 )

Ufff. Docela drsný zážitek ...

aranka.erbova ( 16. listopadu 2014 09:40 )

Docela masakr,chtěla bych vidět toho zřízence,který otevřel ten box,ten se musel podělat,jinak to nemohlo dopadnout

Zobrazit celou diskusi