Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Strážník zabil autem muže, který přecházel silnici. A dostal jen podmínku!

Autor: dce - 
13. listopadu 2014
11:20

Městský strážník v květnu srazil a zabil chodce. Dnes soud rozhodl o jeho trestu – a je až nepochopitelně směšný! Za usmrcení z nedbalosti 20 měsíců podmínka na tři roky. Jak by asi dopadl řadový občan?!

Ano, čtete správně. 20 měsíců podmínka na tři roky a pět let zákazu řízení. Přitom mu hrozilo i šest let ve vězení. Muž, kterého policista srazil, byl na místě mrtvý – zemřel na pohmoždění mozku. Zákon asi měří každému jinak.

Policejní vozidlo jelo v pozdních večerních hodinách v Kladně k ohlášené rvačce. „Skupinka čtyř lidí se chystala přecházet silnici, tři se údajně zastavili a jeden pokračoval dál,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fröhlichová. Jenže policisté měli zapnutý majáček a řidič nebyl pod vlivem alkoholu.

Policista unikl velkému trestu, protože se nehodě nedalo zabránit. Na vině byl i nepozorný chodec, ten za svou chybu ale zaplatil daň nejvyšší! 

mememumu ( 13. listopadu 2014 14:46 )

Ne, není to stejný případ. Dotyčný nevstoupil bezprostředně před automobil, vstoupil v době, kdy bylo auto 100 metrů daleko + jelo rychleji, než je limit v obci. Navíc policejní auto nehoukalo, jen blikalo, což chodec v dané situaci zřejmě neviděl (byl za autobusem). Dle všeho vstoupil na přechod, aniž by o tom policejním autě věděl. A pak už bylo pozdě. Ano, je to jeho chyba. Ale ne pouze jeho. Proto také dostal strážník trest, byť poměrně mírný.

jarypadlo ( 13. listopadu 2014 14:36 )

A když jel k zásahu-ve tmě s majákem-co má znamenat ten hon na čarodějnice?Až jednou budete všichni čekat příjezd zásahovky,budete mluvit jinak.

jarypadlo ( 13. listopadu 2014 14:35 )

Zákon říká jasně že chodec má přednost,ale nesmí vstoupit bezprostředně před jedoucí automobil.Strážník měl majáky bez houkačky-stačí to?Proč nikdo neřeší jestli YB skočila pod vlak a strojvedoucí nezastavil?Je to stejný případ.Chodci se chovají jak de.menti.Auto je daleko tak čekají až přijede a zastaví i když by 2x stačili přejít,jindy naopak vběhnou do cesty a řidiči snažte se.

mememumu ( 13. listopadu 2014 13:30 )

No že to byl ožrala, nikde napsané nevidím.

mememumu ( 13. listopadu 2014 13:26 )

A ty se nauč chápat psaný text (zde příspěvek abcd.abcd).

Zobrazit celou diskusi