Čtyři kluci a jedno děvče v létě oslavili svůj první rok. A že starost o pět batolat není žádná procházka růžovým sadem už vědí i diváci u televize. Někdo jim fandí, někdo ne. „Máme smíšené pocity. Reakce lidí nesou hůř rodiče, než já. Jeden soused mě ani nepozdraví, a sousedi odnaproti nám fandí. Je to půl na půl,“ napsala Saša na chatu České televize.

Jenže co je moc, to je příliš. V rodině zazněla i otázka emigrace. „Uvažovali jsme o tom, ale neumím si to představit," prozradila máma paterčat. Navíc musí teď Saša už na druhou operaci! Nedala si říct a i po první kýle dál zvedala své děti. „Jsou mi přednější než zdraví,“ prohlásila.

Padaly však především otázky o penězích. A všechny nebyly příliš příjemné. Přesto se Saša ničeho nezalekla. „Máme rodičák, příspěvek na bydlení a Tondy plat. Na transparentním účtu máme peníze, až půjdou jednou děti do školy. Nevím, jak bychom to zvládli.“ Jediný sponzor, kterého rodina má, jim pořizuje pleny pro děti. 

Prozradila také, jak je těžké děti uhlídat. „I když jsme na ně dva. Jsou v jedné místnosti a jsou zavřené dveře. Máme co dělat!“ Jejich starší synek navíc taky trošku "zlobil". „Ze začátku žárlil, ale teď si s nim

Paterčata zleva: Martínek, Michael, Terezka, Daniel, Alex
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda
a hraje a stará se o ně. Třeba je krmí. Snaží se. Je zlatej. Musím si i na něj najít čas, aby nebyl odstrčený.“

Fotogalerie
7 fotografií