Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dálnice v Hongkongu se změnila v kemp: Protestující čeká vězení!

Autor: dce - 
11. listopadu 2014
20:16

Již dlouhé týdny v Hongkongu probíhají pokojné protesty. Demonstranti se nedávno ovšem doslova ubytovali na hlavních tazích ve městě. Silnice jsou teď plné barevných stanů. Protestujícím ovšem hrozí přísné tresty – dokonce i vězení!

Hlavní soud země odsouhlasil tvrdé postihy pro demonstranty, kteří budou bránit vyklizení silnic. Hongkongské protesty za demokracii se táhnou již od půlky září, studenti ve svých požadavcích ale neustupují. Jenže teď všechny, kteří budou odporovat, může čekat i vězení!

Hongkong ovšem není Peking – i jeden protestující v hlavním čínském městě by byl okamžitě zatčen. v Hongkongu jich jsou desítky tisíc. Jde o největší nepokoje od roku 1997. Dokonce i slzný plyn, který byl ze začátku protestu použit, se na ulici objevil poprvé od roku 2005!

Demonstrace jsou vedeny kvůli rozhodnutí Pekingu regulovat hongkongské volby v roce 2017. Kandidáty bude čínská vláda nejprve nominovat a schvalovat, což se lidem v Hongkongu samozřejmě nelíbí. Bojí se ztráty demokracie, na kterou jsou zvyklí. 

naser ( 11. listopadu 2014 23:13 )

To od tebe vubec neni hezky, ze si delas legraci z pologramotnejch mongolskejch brigadniku, co pomoci gugl translatoru prekladaj zahranicni clanky a vydavaj je za vlastni

obluda.pb ( 11. listopadu 2014 21:46 )

Protestanti, pravoslavní, evangelíci, katolíci - Blesku je všechno jedno...

Zobrazit celou diskusi