Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Myslivec omylem zastřelil spícího muže: Soud ho poslal na 3,5 roku za mříže!

Myslivec zastřelil omylem muže. Jeho rodině musí vyplatit 6 milionů.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
6. listopadu 2014
09:51

Myslel si, že obrys v dáli na poli je srna, proto vystřelil. Myslivec Miroslav K. (39) se ale šeredně zmýlil! Vystřelil totiž na spícího trampa. Ten zraněním podlehl. Soud nyní poslal myslivce, který se minul povoláním, na 3,5 roku do vězení.

Miroslav musí rodině mrtvého, tedy jeho matce, otci a sestře, vyplatit celkové odškodné převyšující šest milionů korun. Odsouzen byl za usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví. Rozsudek zatím není pravomocný.

Obžalovaný pochybení odmítá. Hájí se tím, že střílel na srnu. Zatímco státní zástupce Radek Hůlka pro něj žádal tři až čtyři roky vězení, obhajoba chtěla, aby soud myslivce zprostil viny. Podle znalců se na poli nenašly stopy srn a Kocián si zřejmě v ranním šeru popletl srnu s člověkem.

Oběť spala 4. srpna na poli v Rakoveckém údolí v nesklizené slámě s kamarádem. Kocián nad ránem vyrazil na lov se svým bratrem. Když zjistil, že výstřel z jeho kulovnice zasáhl člověka, přivolal policii. Záchranáři už muži nemohli pomoci. Jeho přítel, který s ním přespával na poli, se zhroutil.

lobotom ( 6. listopadu 2014 18:06 )

Tyhle psychopaty by měli všechny odzbrojit a tuhle debilní středověkou zábavu zakázat. Ale toho se bohužel v dohledné době nedočkáme, protože mnoho politiků samo toto vykonává a nehodlá se toho vzdát. Pro začátek by ale mohli přestat rozdávat zbraně každému idiotovi a zbroják i lovecký lístek podmínit uspěním v psychotestu.

salto ( 6. listopadu 2014 14:35 )

To jsem rád že jsem to nebyl já. Manželka tvrdí, že chrápu jak divoký prase

mekanik ( 6. listopadu 2014 12:46 )

státem organizovaní pytláci,vrazi a buranoidní idioti nad které není.ku.rvy

londynskypes ( 6. listopadu 2014 11:43 )

zrak nezrak jsou to hajzlove kdyby tam bylo dite male schovane tak ho taky zastreli

londynskypes ( 6. listopadu 2014 11:42 )

zabibol jsou to hajzlove

Zobrazit celou diskusi