Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dav muslimů v Pákistánu zlynčoval křesťany obviněné z rouhání

V Pákistánu popravili křesťany za rouhání
V Pákistánu popravili křesťany za rouhání  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
5. listopadu 2014
07:55

Dav muslimů dnes ve východním Pákistánu ubil křesťanský pár obviněný z rouhání. Pak své oběti spálil v peci jedné cihelny, kde obě pracovaly. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AFP. Další případ lynčování příslušníků nemuslimské a nesunnitské menšiny v Pákistánu se stal asi 60 kilometrů od východopákistánského Láhauru.

Podle místních ochránců lidských práv je obvinění z rouhání v zemi často zneužíváno proti menšinám či proto, aby se zúčastnění jedinci vypořádávali s osobními spory. "Dav napadl a ubil křesťanský pár, který obvinil ze znesvěcení koránu. Pak spálili jejich těla v peci cihelny, kde pracovali," řekl místní policista.

V Pákistánu, kde žije asi 180 milionů lidí, jsou asi tři miliony křesťanů. Většinou patří k nejchudším vrstvám obyvatelstva. Organizace bojující za lidská práva požadují zrušení zákona o rouhání, který neobsahuje přesnou definici tohoto přečinu. Za něj hrozí trest smrti, za křivé obvinění z rouhání naopak nehrozí žádný trest.

Naposledy před více než dvěma týdny soud v pákistánském Láhauru potvrdil trest smrti pro křesťanku odsouzenou za rouhání vůči proroku Mohamedovi. Případu matky pěti dětí odsouzené před čtyřmi lety se dostalo pozornosti světových médií poté, co se dvojice politiků, která se ženě snažila pomoci, stala obětí atentátu.


salto ( 5. listopadu 2014 09:20 )

Poslal bych tam ty slavné Pussy Riot, ty by odtamtud mazaly a prosily by Putina ať je dá do lochu

Zobrazit celou diskusi