Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Spojené státy americké: Vstup Čechů do země si pohlídají!

Autor: ČTK - 
3. listopadu 2014
21:35

Při cestě do Spojených států na nás čeká víc papírování než dříve. USA totiž zpřísnily prověřování občanů ze zemí zařazených do programu bezvízového styku. Mezi tyto státy patří i Česká republika.

Lidé ze zemí, které jsou součástí bezvízového programu USA, budou muset uvádět dodatečné informace do formuláře elektronické žádosti o povolení vstupu do země.

"Tímto krokem chceme posílit bezpečnost programu bezvízového styku a dovědět se více o cestujících ze zemí, od nichž nepožadujeme víza," řekl Johnson.

Washington poukazuje na ohrožení vyplývající ze situace v Sýrii a Iráku, kde se mohou dále radikalizovat bojovníci se západními pasy. Tito lidé dosud mohou snadno procházet letišti nebo dalšími vstupními místy.

V programu bezvízového styku (Visa Waiver Programme) USA je 38 zemí včetně Británie, Francie, Německa, Česka a některých dalších evropských zemí. Z Asie jsou to Japonsko, Tchaj-wan, Singapur a Jižní Korea.

Návštěvníci z těchto států sice nepotřebují do USA klasická víza, ale musí zadat žádost do elektronického schvalovacího systému ESTA a uhradit příslušný poplatek.

"Věříme, že tyto změny nebudou překážkou legálnímu obchodu a cestování mezi naší zemí a našimi důvěryhodnými zahraničními spojenci v programu bezvízového styku," poznamenal Johnson.

 

ejvm1712 ( 4. listopadu 2014 11:23 )

Seru na celý zku*vený USA!

ninka64 ( 3. listopadu 2014 23:38 )

pgga. ( 3. listopadu 2014 23:02 )

Mne tady u nas v CA rikaji GYPSY BITCH Dalsi otazka?

.abcd.abcd. ( 3. listopadu 2014 23:00 )

Táhni ty, nikdo tady o tebe nestojí. Co za náma dolejzáš, když něco nebo někoho nemám rád, tak si ho ani nevšimnu, ty nás musíš milovat. Pgga kdypak jsi šukkala naposled, co? To tě ani negr nechce? Ty musíš bejt ošklivá. No možná, že ta tvoje povaha je ještě horší než tvůj zjev, bych se nedivil. Ty jseš jako štěnice, vlezlá a člověk se ji nezbaví.

.abcd.abcd. ( 3. listopadu 2014 22:56 )

No však, co by jsme dělali někde jinde. Krásná příroda, není tak zničená jako u vás, pindo.

Zobrazit celou diskusi