Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

14letá dívka podlehla zraněním: Střelba v Marysvillu má tři oběti

Autor: simao, ČTK - 
27. října 2014
08:15

Usměvavá, čtrnáctiletá Gia Soriano se stala třetí obětí střelby na škole v americkém Marysville. Podlehla zraněním, která utrpěla při běsnění svého spolužáka Jaylena...

Páteční střelba studenta na střední škole v Marysvillu na severozápadě Spojených států má třetí oběť. Svým zraněním v nemocnici podlehla 14letá dívka, informovala agentura AP. Nemocnice ve městě Everett, kde byla Gia Soriano hospitalizována, oznámila, že dívka zemřela v neděli pozdě večer.

Student prvního ročníku Jaylen Fryberg v pátek v jídelně školy zastřelil jinou dívku a sám sebe. Zranil nejméně čtyři lidi, z nichž tři byli v kritickém stavu. Jedním z nich byla dívka, která nyní zemřela. Rodina nabídla její orgány k transplantaci.

Tři zranění, z toho dva bratranci střelce, jsou nadále v nemocnici. Stav dvou z nich je podle AP stále kritický a stav jedné osoby je vážný. V neděli se v tělocvičně školy ke smuteční slavnosti shromáždili rodiče, studenti a zástupci místní indiánské komunity, z níž střelec pocházel.

Motiv střelby Fryberga po spolužácích je stále nejasný. Jeden ze svědků minulý týden tvrdil, že střelec se zlobil na dívku, která s ním nechtěla jít na schůzku.

prycsvladou ( 27. října 2014 20:08 )

 na první pohled cumi ten blb jak trubka,chudak holka skoda ji,jeste mohla par fesaku obstastnit

news ( 27. října 2014 13:12 )

Tak ho neměli nas-rat a nebyl by masakr......Ale zase na druhou stranu tady v česku by potřebovali vystřílet alespon polovinu škol sami zmr-di,podvodníci,zloději tak co si má člověk o těch dementech myslet co tam chodí.Já osobně se mu nedivím si ce to svádí na holku ale opak je pravdou a vždy to tak bylo uvydíte sami že za pár dní budou psát o něčem jiné.... jo pokud to nejde jinak tak co stím jinak v pohodě,mě se to netýká a ten kdo tam byl měl smůlu takoví je život .........

japos22 ( 27. října 2014 12:04 )

Cvoky nezastraší - ale něco řeší určitě - ve vyjímečných případech, kdy současně není žádná pochybnost a je dostatek svědků, proč ne?

marianskelazne ( 27. října 2014 09:40 )

hofihofi: jsou JASNE PRIPADY, kdy capital punishment by byl naopak vic nez nutny..cvoku bude stale pribyvat..

hofihofi ( 27. října 2014 09:18 )

Jak vidite, cvoci se najdou vsude, tady mate odpoved na vase volani po trestu smrti, tam ho maji a je jim to prd platny. Trest smrti nic neresi, ale nepoustet cvoky z blazincu u nas.

Zobrazit celou diskusi