Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec dostal k narozeninám pervitin: Po oslavě ho našli mrtvého!

Mladík dostal pervitin jako dárek (Ilustrační foto)
Mladík dostal pervitin jako dárek (Ilustrační foto)  (Autor: Policejní deník)
Autor: ljš, ČTK - 
17. října 2014
11:46

Měl před sebou skvělou budoucnost! Dosud bezproblémový chlapec ale dostal ke svým 19. narozeninám od jednoho z gratulantům smrtící dárek - několik dávek pervitinu. Drogu zkusil už na oslavě a v dalších dnech pokračoval. Nakonec ho bohužel doma našli mrtvého.

Mladík drogu dostal jako dárek k narozeninám koncem dubna. Nikdy předtím s narkotiky neměl žádnou zkušenost. "Neodhadl nebezpečnost drogy, v konzumaci pokračoval dalšími dávkami v průběhu dalších dnů. Po návratu domů se mu udělalo špatně. Následoval otok mozku a následující den jej rodina našla mrtvého," uvedl moravskoslezský policejní ředitel Tomáš Kužel.

Kriminalisté obvinili tři dealery, kteří mladíkovi pervitin poskytli. Ve vězení by mohli strávit až deset let.

Podobné případy v poslední době řešil i Krajský soud v Ostravě. Na tři roky poslal do vězení muže, který poskytl drogu devatenáctileté dívce. Po její aplikaci zemřela. Mladík byl ale odsouzen jen za poskytnutí narkotik. Jeho podíl na smrti dívky se podle soudu nepodařilo prokázat.

Drogu jako odměnu za brigádu dostaly před časem i dvě dívky. Známým pomáhaly uklízet chatu a byt. Za to dostaly pervitin. Jedna z dívek ale po jeho užití zemřela. Jednoho z obžalovaných soud v Ostravě potrestal 12 lety, druhého sedmi lety vězení.

japos22 ( 17. října 2014 15:24 )

Asi mu to dodali bez příbalového letáku, jak to užívat

erikcom ( 17. října 2014 14:10 )

neodhald nebezpečnostz drogy tak to je vtip za rok 20144 ahahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

jsemtady ( 17. října 2014 11:53 )

Pozitivní zpráva. Nikdo tady o smažky nestojí!!

Zobrazit celou diskusi