Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neskutečné štěstí: Žena přežila v autě destruktivní srážku s vlakem!

Autor: ČTK, shp - 
15. října 2014
19:21

Stáli při ní všichni svatí! Řidička osobního vozu přežila neskutečnou srážku s vlakem. Souprava naprosto zdemolovala její auto, ze kterého zbyla jen placka. Je neskutečné, že z takovéto nehody vyvázla živá...

Všichni čtyři cestující ve vlaku vyvázli bez zranění. Osobní vlak při nehodě vykolejil, řekla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala bude trať až do večera uzavřena. Dálkové dopravy se ale kolize nijak nedotkne, protože nejde o rychlíkovou trať.

Nehoda stala po 07:30 na železničním přejezdu bez závor zabezpečeném světelnou signalizací, která podle Drápala v době nehody fungovala. Osobní vůz Peugeot po střetu s vlakem, který jel ze Zadní Třebaně do Lochovic, skončil přimáčknutý k zábradlí a zaklíněný pod mostkem. Lokomotiva se dvěma nápravami vykolejila.

Zraněnou ženu museli vyprostit hasiči. „Řidička byla po střetu namáčknuta na ocelovou konstrukci mostu,“ uvedl Drápal. Podle mluvčí středočeských hasičů Lenky Kostkové bylo vyprošťování velmi složité, hasiči museli zasahovat ve výšce. Žena byla ale při vědomí a se záchranáři komunikovala. V 09:30 hasiči zraněnou ženu vyprostili a pomohli ji záchranářům přepravit k vrtulníku.

„Peugeot se nešťastně zaklínil mezi vlakovou soupravou a přemostěním, které tam je, takže bylo složité ženu vyprostit. Nicméně podařilo se to. Celou dobu komunikovala, byla při vědomí. Byla letecky transportována do nemocnice v Praze,“ uvedla Pučelíková.

Celková škoda byla podle Drápala vyčíslena na téměř půl milionu korun. Z toho čtvrt milionu korun je škoda na automobilu, 200.000 na vlaku a 10.000 Kč na trati. Mezi Lochovicemi a Zadní Třebaní byla zavedena náhradní autobusová doprava.

e.44 ( 16. října 2014 01:42 )

Máma tam jela po dvanácté hodině. Vyhodili je z vlaku že prej smrťák, že tam někdo skočil a dál se nejede a že přistavěj autobusy. Přijel jeden do kterýho se nevešla ani půlka lidí. Máma náhodou stála šikovně, takže jo, pak v Říčanech zase nastoupila do vlaku ale stejně nestihla další spoj. Naštěstí jsem byla blízko a odvezla jsem jí, takže nemusela čekat dvě hodiny na další.

lunatic ( 16. října 2014 00:30 )

Já jsem jel dnes shodou okolností vlakem v 17:20 po této trati...a v pohodě ;zastavovat kvůli tomu dopravu je neetické-koneckonců,jde o svobodné rozhodnutí-pokud tam dotyčný není vhozen ...

lunatic ( 15. října 2014 22:58 )

Zlí jazykové naproti tomu tvrdí,že se jednalo pouze o zpackanou sebevraždu ... zkrátka-COKOLIV lze interpretovat dle libosti - a právníci se tím dokonce živí

abcd.adcb ( 15. října 2014 20:46 )

V AAA ho prodají za pěkný prachy.

e.44 ( 15. října 2014 20:19 )

Ten se má na něco takovýho až moc rád....

Zobrazit celou diskusi