Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Deníček exředitele Homolky: Házíme kabát přes okno, rozdělujeme prachy!

Autor: simao - 
7. října 2014
12:23

Deníček exšéfa nemocnice Na Homolce přináší zajímavé čtení. Třeba o tom, jak probíhalo údajné uplácení. Na rozdíl od odposlechů Ratha a spol. odkrývá však nové termíny a postupy. Třeba kabát hozený přes okno a rozdělování "moo", tedy peněz.

"2. 12. 2009 19:00 v Cannonu meet s Petrem Kutilem, Pavlem Kocourkem, Michalem (Toběrným) házíme přes okno kabát!!! a rozdělujeme první moo ze spodního polštáře digitalizace," poznamenal si podle serveru lidovky.cz ve svém poctivě psaném deníčku někdejší ředitel Homolky Vladimír Dbalý, který momentálně sedí ve vazbě.

Slovo "moo" má podle LN vycházet z anglického slangového slova pro peníze "moolah". O rozdělování "moo" se mluví i v dalších částech deníčku. A to poměrně často. Doktor Dbalý je přitom spolu s exnáměstkem Toběrným obviněn protikorupční policií z přijetí úplatku - 5,7 milionu korun měli dostat za nákup Leksellova gama nože z roku 2009.

Škoda 57 milionů korun?

Vedle toho je Dbalý obviněn v případu údajné ovlivněné zakázky na digitalizaci chorobopisů. A právě o digitalizaci ve výše uvedené citaci z jeho deníčku mluví. V téhle ukázce je kromě chirurga Toběrného zmíněn i bývalý úředník z ministerstva zdravotnictví Kocourek a šéf dceřinné firmy špitálu Holte Medical Kutil. Podle kriminalistů způsobilo zmanipulování této zakázky škodu 57 milionů korun!

Peníze se však v deníčku řeší i v jiné rovině. "U Bílého lva na Břevnově probíráme únorovou cestu do Polynésie... pak odjíždíme a vykupujeme vína, já 10 lahví za 4k," stojí údajně v další z poznámek. Písmeno "K" má znamenat tisíce. Tak ani to víno v tomto údajném korupčním případu nechybí... Na rozdíl od Ratha a jeho sedmičky z Hostivice však na Homolce prý hodně "sněžilo" a doktor Dbalý z toho byl "down". Jde pro změnu o termíny při užívání kokainu. Bývalý ředitel však tvrdí, že jeho elektronický deník je fikcí. A měl sloužit jako předloha pro chystanou knihu! 

echo.3 ( 7. října 2014 16:29 )

Zápisky feťákovy... Děs pomyslet, kolik podobných případů, jako Homolka, v republice ještě může být. Vedení státu stojí za houno, orgány a instituce skrytě ovládá kriminální, bolševicko-estébácká mafie. :o((

salto ( 7. října 2014 15:06 )

Bohužel ten "ráčkující dement" dokázal zblbnout národ a ještě mu všichni tleskali. Co by vám lidi udělali, kdybyste vedl takovéto řeči po r. 90? Teď si tak můžou zpívat - Teď už máme co jsme chtěli...

sores ( 7. října 2014 14:35 )

Takto to chodí v českém rádoby kapitalismu! A bude se krást ještě více, životní úroveň se zhoršuje ale máme vysněný kapitalismus který češi záviděli státům co ho mají od konce války!

pepen ( 7. října 2014 14:18 )

DOPADNE TO JAKO SE VŠEMI ZLODĚJI KTEŘÍ KRADOU VE VELKÉM-VŠE PŮJDE DO ZTRACENA!!!!NEBUDOU DŮKAZY A NAŠI SOUDCI DEMENTNÍ-TO BUDOU PROTAHOVAT!!!!ZRZAVÁ SVINĚ SOKOL SI TO PAK VEZME DO TĚCH JEHO HNUSNÝCH PAZDRÁTŮ A VŠE BUDE ZAMETENO POD LAVICI!!!!JEŠTĚ DOSTANE VYZNAMENÁNÍ!!!!,,SKURVENÉ ČESKO,,!!!!!!! PRAVDA A LÁSKA ZVÍTĚZÍ-JAK JEDEN RÁČKUJÍCÍ DEMENT TO TADY PROHLAŠOVAL !!!

salto ( 7. října 2014 13:25 )

Dneska už nepřijde. Skončily mu vycházky

Zobrazit celou diskusi