Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Diktátor Kim je po operaci kotníků: Zlomil si oba a musel do nemocnice!

Autor: mb, ČTK - 
1. října 2014
07:45

Potvrzeno! Zvěsti o chatrném zdraví severokorejského diktátora Kim Čong-una (31) se ukázaly pravdivými. "Milovaný vůdce" z KLDR si dokonce poležel v nemocnici, má za sebou operaci.

Milovník sýrů, který v poslední době znatelně přibral na váze, má problémy s kotníky. Na vině prý ale nejsou přebytečná kila, ale »extrémně namáhavé prohlídky továren a vojenských základen«. Severokorejský lídr se v polovině září podrobil operaci kotníků a v současné době je údajně v rehabilitaci.

Skutečnost, že mladý vůdce KLDR trpí zdravotními problémy, přiznala překvapivě minulý týden severokorejská státní média. Ta také ve čtvrtek odvysílala dokumentární pořad, v němž jsou patrné Kimovy potíže s chůzí. Odborníci vzhledem ke Kimově obezitě a vzhledem k jeho ne právě střídmému jídelníčku spekulovali, že diktátora nejspíš trápí dna.

Podle jihokorejského listu Čoson ilbo, odkazujícího se na nejmenovaný zdroj z jihokorejské rozvědky, jsou Kimovy zdravotní problémy jiného rázu. Kim si zlomil oba kotníky a v polovině září podstoupil operaci v severokorejské metropoli Pchjongjangu. Světová média nicméně upozornila, že zprávu nebylo možné spolehlivě ověřit.

Operace ve špičkovém zařízení pro papaláše

Jihokorejský list se ve svém článku odvolává na svědka, který nedávno KLDR navštívil. Podle něj Kim absolvoval operaci ve špičkovém zdravotnickém zařízení pro vysoké představitele komunistické strany. Dokládá to prý i zvýšená ostraha tohoto zařízení a četné návštěvy nejvyšších severokorejských činitelů v nemocnici.

Zdroj jihokorejské rozvědky upřesnil, že Kim si původně v létě vymkl kotník během návštěvy vojenských základen a továren a zranění se zhoršilo, když ho nechal neléčené. Poté utrpěl zranění i druhého kotníku.

"Pouhá dna" by podle představitele jihokorejské rozvědky Kima neodradila od účasti na mimořádném zasedání severokorejského parlamentu, na něž se minulý čtvrtek diktátor překvapivě nedostavil. Kim byl naposledy viděn na veřejnosti 3. září, kdy spolu s manželkou navštívil koncert.

a-z- ( 3. října 2014 16:15 )

Takový vopraslo ty haksny nemůžou unýst...

kdoasi ( 1. října 2014 17:45 )

 

henryj ( 1. října 2014 10:05 )

 Prasátko má daleko menší nožky a unese jej.Ale takovou sviňi,těžko nohy ponesou,alespoň TY nohy mají "rozum"

rumovapalice ( 1. října 2014 09:04 )

je moc tlustej a měl by běhat, jinak ovšem velmi dobře vládne

pelagie ( 1. října 2014 08:21 )

to je tlama.....

Zobrazit celou diskusi