Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Tatrách museli zachraňovat Čechy s dětmi: Zaskočily je přívaly deště a sněhu!

Slovenská záchranná služba ze Západních Tater zachránila několik Čechů.
 (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
28. září 2014
16:12

Slovenská horská služba měla plné ruce práce se zachraňováním Čechů v Západních Tatrách. Rodinu s dětmi zastihlo nepříznivé počasí při cestě na Hrubý vrch. Kvůli silnému dešti a sněhu nemohli pokračovat.

Dvě děti ve věku 9 a 12 let byly promočené a mírně podchlazené, takže jim záchranáři poskytli teplé pití a suché oděvy, informoval web HZS.sk. Během záchranné akce ale zjistili, že pomoc budou potřebovat i další Češi.

V Západních Tatrách uvízl český turista (62), který kvůli silným křečím v nohách nemohl chodit. Na pomoc mu přispěchali záchranáři hned ve dvou skupinách.

Čechovi pomohly hořčík a teplé nápoje. Po pomoci záchranářů byl schopen chůze. Při sestupu z hor ho ale pro jistotu jistili pomocí lanové techniky. Všechny Čechy se tak podařilo z Tater dostat v pořádku.

naidka ( 28. září 2014 19:58 )

Eště, že máte tak neohrozené horáre.

pulsar ( 28. září 2014 19:13 )

No jo no.. Ako vzdy, pepici v sandalkach s bielymi ponozkami sa vybrali na turu Pocasie v horach sa vie zmenit z minuty na minutu a je potrebne byt pripraveny. Trosku nezodpovednost bez primeranej vybavy do vysokohorskeho prostredia.

naidka ( 28. září 2014 18:18 )

Já myslela, že přívaly deště a sněhu mohou zaskočit jenom naše silničáře.

Zobrazit celou diskusi