Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ve Vysokých Tatrách našli tělo: Jde o nezvěstného českého horolezce?

Autor: INT, lm - 
22. prosince 2013
09:23

Slovenská horská záchranná služba nalezla v sobotu ve Vysokých Tatrách tělesné pozůstatky zatím neznámé osoby. Podle záchranářů jde s největší pravděpodobností o zmizelého českého horolezce, po kterém na Slovensku pátrali na přelomu října a listopadu.

Tělesné pozůstatky byly nalezeny strážcem přírody na hřebenu Liptovských kôp v Kôprové dolině ve Vysokých Tatrách. Podle Horské záchranné služby se s největší pravděpodobností jedná o tělo českého horolezce Jaroslava Žilinského z Hradce Králové.

Žilinský byl nezvěstný od 28. října letošního roku, kdy si zakoupil jízdenku na vlak do Liptovského Mikuláše, rozloučil se prostřednictvím sms zprávy s rodinou a od té doby měl vypnutý telefon. Horolezce podle informací serveru idnes.cz tížily statisícové dluhy, což mohlo být důvodem, proč tak náhle zmizel.

Záchranáři původně po horolezci pátrali v oblasti Sivého vrchu a přilehlých dolinách, ale bezúspěšně. Žilinský se totiž proti očekávání rodiny pohyboval v jiných místech.

ccir ( 22. prosince 2013 23:14 )

Zvláštne! Tie Tatry ho ťahali aj pod náporom jeho neriešiteľnej situácie. Prečo práve tam chcel ukončiť svoj život? Tie Tatry mnohých zrejme priam magnetizujú.

naidka ( 22. prosince 2013 19:13 )

Třeba chtěl přes Tatry prchnout do Polska, když už měl ty dluhy.

clarabella ( 22. prosince 2013 12:30 )

Tak nějak nechápu, jak může inteligentní člověk nadělat statisícové dluhy. Jestli měl děti, tak doufám, že se za to co udělal (dluhy a sebevražda) smaží v pekle!

Zobrazit celou diskusi