Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čech spadl ve Vysokých Tatrách z výšky 100 metrů: Lékaři ho nezachránili!

Ve Vysokých Tatrách zahynul Čech. Horské službě se ho nepodařilo zachránit.
 (Autor: Blesk - Martin Hykl)
Autor: shp - 
19. srpna 2014
19:48

Český turista se zřítil ve Vysokých Tatrách z výšky sta metrů. Dopadl do údolí při sestupu z Chaty pod Rysy. Přivolaná horská služba se ho snažila zachránit, ale marně...

K tragédii došlo v náročném terénu, kde je turistická stezka zajištěna řetězy. Čech byl po pádu v bezvědomí. „Přítomní turisti resuscitovali pacienta, kterému selhávaly základní životní funkce,“ uvedli horští záchranáři.

Kvůli silnému větru se přivolanému vrtulníku nepodařilo na místo neštěstí dopravit lékaře. K turistovi proto pěšky vyrazila devítičlenná skupina záchranářů, kteří už ale muži nedokázali pomoci. Podle horské služby turista utrpěl vážná zranění neslučitelná se životem. Tělo snesli záchranáři do údolí.

Výstup na Rysy patří mezi oblíbené cíle návštěvníků nejvyššího slovenského pohoří na Slovensku. Část značené stezky vede obtížným skalním terénem, kde turisté zdolávají značné převýšení; při výstupu i sestupu jim pomáhají instalované řetězy.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

catherin4 ( 19. srpna 2014 23:15 )

Typicky cesky turistia

kov3 ( 19. srpna 2014 21:38 )

Ten český turista mal 82 rokov !!!!!!( slovom osemdesiatdva) . A hlavne že v titulke je, že ho lekári nezachránili !!!!!!!! Úbohé, ako väčšina správ v Plesku....

Zobrazit celou diskusi