Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Muž si pádem ze 4. patra zlámal všechny kosti! Lékaři ho sdrátovali

Autor: šim - 
2. dubna 2014
14:13

Na dovolenou v Barceloně 27letý Brit do konce života bohužel nezapomene. Bude mu ji připomínat každý pohled do zrcadla. Má však štěstí, že ji vůbec přežil. Vypadl totiž z balkonu ve 4. patře a zlámal si kosti v obličeji a k tomu ještě několik dalších.

Neštěstí se přihodilo tak, že Jon na balkoně zakopl o židli a spadl rovnou na beton. Utrpěl zlomeninu obou paží a nohou, rozdrtil si všechny přední zuby a kosti ve tváři. „Ve Španělsku mi operovali kolena, stehenní kost a kyčle,“ vylíčil listu The Mirror Jon, který si nic před pádem ani po něm nepamatuje.

Trvalo šest týdnů, než se jeho stav natolik stabilizoval, že mohl být převezen domů do Británie. Tam ho čekaly další operace. Nejvíce práce měli plastičtí chirurgové, kteří se museli postarat o to, aby Jonovi pokud možno co nejpřesněji vrátili jeho původní vzhled.

Jelikož mu už polámané kosti za týdny od pádu srostly, musely mu je znovu zlámat a dát do původní pozice. Model jeho lebky, jak vypadala před pádem, vytvořili na speciální 3D tiskárně.

Operace Jonovy tváře trvala neuvěřitelných 14 hodin. „Vymodelovali jsme si umělou lebku, podle níž jsme plánovali operaci,“ řekl deníku doktor Daren Forward.

„Lékaři mě doslova vrátili do života,“ říká dnes Jon, který od pádu zhubl 25 kilo, ale dělá velké pokroky. Po týdnech vstal z invalidního vozíku a chodí pomocí berlí. Neustále rehabilituje, kromě končetin také například svaly v obličeji. Má však velké plány do budoucna. Chystá svatbu se svou snoubenkou, která s ním na osudné dovolené v Barceloně byla také.

pajato73 ( 20. srpna 2018 12:09 )

jestli se tve deti uci ctenim v Blesku, tak se nenauci stejne nic

mortis69 ( 2. dubna 2014 14:46 )

Jak se mají naše děti učit češtinu,když čtou na každým rohu chyby Píše se zdrátovat Úplnej úlet jsou ti rádoby ftipný,co tu pýšou

Zobrazit celou diskusi