Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

KLDR přiznala: Vůdce, jiskřička našeho plamene, je nemocný. Má dnu?

Autor: simao, ČTK - 
26. září 2014
14:52

Kim Čong-un chřadne a strádá. Spekulace se potvrdily, vůdce KLDR je nemocný. Uvádí to severokorejská média, která reagovala na to, že se diktátor neobjevil tři týdny na veřejnosti. Co Kima trápí? Nejspíš dna.

Oficiální média KLDR přiznala, že mladý vůdce země Kim Čong-un trpí zdravotními problémy. Stalo se tak poté, co se Kim neobjevil tři týdny mezi lidmi.

Naposledy syn zesnulého Kim Čong-ila vyrazil na veřejnost 3. září, kdy se svou manželkou Ri Sol-ču navštívil koncert. Ale od té doby nic. byla to přitom změna takřka radikální. Kim se do té doby nechal často filmovat a fotit v terénu - tedy při návštěvě různých továren, zemědělských družstev, vojenských jednotek, ale i škol.

Pozorovatelé si však v poslední době všimli jeho kulhání a také toho, že vůdce nápadně přibral. "Z jeho chůze lze usuzovat, že ho trápí dna. K tomuto onemocnění má předpoklady vzhledem ke svému jídelníčku a také vzhledem k tomu, že tato choroba postihla i další členy jeho rodiny," uvedl expert na severokorejskou vládnoucí dynastii Michael Madden.

Ve čtvrtek severokorejská státní média odvysílala dokumentární pořad, v němž Kim vystupuje a kde jsou také patrné jeho potíže s chůzí. "Za bohatství a prosperitu našeho socialistického státu vděčíme horlivému úsilí našeho vůdce, který severokorejskému lidu dál rozjasňuje cestu jako jiskřička plamene, navzdory tomu, že se necítí dobře," konstatoval hlas doprovázející hodinový dokument. Tak snad se "jiskřičce" opět udělá dobře.

sores ( 26. září 2014 16:45 )

 Kéž by ten duševní mrzák psychicky narušený dostal stejnou nemoc jako má Gross. Má na svědomí nejvíce příkazů k zabití, dokonce i příbuzné z rodiny. Nemůže být normální, ať zdechne!

fikus100 ( 26. září 2014 15:33 )

at toho zmr*a nacpou do sudu a vystreli na mesic, tam at si dela paseku klidne dal...

kukuku ( 26. září 2014 15:21 )

Možná Rudolf II při sexuální turistice z Thajska odbočil do Koreje.

eliska963852 ( 26. září 2014 15:07 )

Zřejmě se cpe uzeninami, přitom jeho lid ani neví, jak uzenina vypadá. Navíc je tlustej jako prase. A to je mu teprv 30let.

hlms ( 26. září 2014 15:05 )

to nevim, nemam pro jiskricku plamene ani na sirky

Zobrazit celou diskusi