Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Grossové zrušili trvalý pobyt na území ČR: Šok manželky nemocného expremiéra

Autor: Vera Renovica - 
22. září 2014
05:00

Posledních pár měsíců prožívá perné chvíle kvůli vážné nemoci manžela a expremiéra Stanislava Grosse (44). Podle informací z katastru nemovitosti se však na Šárku Grossovou (44) chystá další změna - byl jí totiž zrušen trvalý pobyt na území České republiky!

Na katastrálním výpisu k nemovitostem, které vlastní sama anebo společně s mužem, je totiž místo adresy napsáno suše "Zrušen trvalý pobyt na území České republiky." Podle advokáta Jana Černého k tomuhle existují zpravidla dva důvody. „První je majetkový - tedy schovat majetek před exekucí, což u paní Grossové jistě nehrozí,” popsal případ takzvaných papírových bezdomovců. „Druhý by mohl spočívat ve změně státního občanství,” dodal.

Tato varianta zní pravděpodobněji. Alespoň pět let trvalého pobytu v USA je podmínkou pro získání amerického pasu a Grossovi vlastní luxusní apartmá na Floridě. Šárka tam s dcerami Natálkou (11) a Deniskou (16) tráví podstatnou část léta. Nemocný manžel s nimi letos podle informací Blesku nebyl, má problémy s chůzí a jeho údajná diagnóza je neléčitelná a smrtelná amyotrofická laterální skleróza známá z "kyblíkové výzvy".

 

Když však Grossovou Blesk kontaktoval, popřela, že by o zrušení svého trvalého pobytu cokoliv věděla. Museli jsme jí tedy zaslat faksimile výpisu z katastru. „Mám normální trvalý pobyt v České republice a nikdy tomu nebylo jinak,” reagovala v textové zprávě a dodala, že celou věc sama prověří. „Bude to nějaká bota,” poznamenala.

Video Zprávy: Když vás okrádá šéf o příplatky a Grossová na útěku? - Blesk TV
Video se připravuje ...

Bude muset odevzdat občanku?

Podle informací ministerstva zahraničních věcí si každý občan může zažádat o ukončení trvalého pobytu. Do 15 dnů je pak povinen odevzdat svůj občanský průkaz obecnímu úřadu. Nemá to vliv na státní občanství a není třeba odevzdávat pas.

Omezení vznikají v případě podpisu některých smluv, například na stavební spoření či penzijní připojištění. Problém jsou také volby. Bez trvalého pobytu totiž člověk není na žádném seznamu voličů.

Blesk dohledal případy, kdy úřady samy odňaly trvalý pobyt, týkalo se to však cizinců, kteří uzavírali účelové sňatky s Čechy právě, aby zde mohli žít.

Chystá se Grossová "uletět"? Anebo udělaly chybu úřady? Čtěte v úterním vydání deníku Blesk!

elssa... ( 23. září 2014 08:23 )

náš křištál už se vaří v kotlíku, a madam si dělá půdu v americe kam odtáhne až zaklepe botama, jinak oba bych zavřela až by zčernali, nebot jsou to zlodeji a podvodníci, myslím že nezaslouží ani řádku v slušném deníku, je to výsměch slusným lidem co pracují,

repro ( 23. září 2014 08:04 )

Nemůžeš soudit ostatní podle sebe

eva666 ( 23. září 2014 07:07 )

Hele, proč by měly být kantýnské a mašinfíři povl, bez kantýnské bys ses nena.žral a bez mašinfíry nedojel pro dávky v nezaměstnanosti. Nebo jsi nějaký ředitel zeměkoule? Grosse dostihly boží mlýny, neb to upřímně nemyslel. Nemám ho ráda, ale přestaňte kopat do mrtvol. Mám pocit, že se tady každý jen vyb.leje ze svých problémů na úkor druhých. A madam Grossová...no asi ji závidíte, že si uměla tak "dobře" vybrat. Teď si vybírá trest a určitě není příjemný. Tak je nechte živořit.

abdc.adcb ( 22. září 2014 21:42 )

Taky zdravice jojone

abcd-abcd ( 22. září 2014 21:37 )

Zdar kádevěťáku jojone

Zobrazit celou diskusi