Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtelná nemoc ochromuje expremiéra Grosse: Do schodů už sám nemůže!

Autor: Jiří Fabián, map - 
17. září 2014
05:00

Jako olej zamořuje a znehybňuje hladinu, tak i zákeřná choroba plíživě paralyzuje tělo expremiéra Stanislava Grosse (44). Blesk byl svědkem, že do schodů se teď dostane už jen s oporou silného muže.

„Ano, je nemocný. Doufáme, že to bude lepší.“ řekla Blesku Šárka Grossová (44). Prokletí jejího muže se jmenuje podle našich informací amyotrofická laterální skleróza. Je to neléčitelná obludnost, která dovolí jen 5 procentům pacientů přežít 20 let.

Nic s ní nezmůžou ani desítky milionů, které bývalý politik vysosal z podivně zhodnocených akcií Moravia Energo. U téhle nemoci lze opravdu jen zadarmo doufat…

Svaly Grossova těla přestávají víc a víc poslouchat pokyny mozku. Když se teď expremiér vypraví na pravidelnou ambulantní léčbu do specializované kliniky nedaleko Václavského náměstí, musí ho doprovázet podsaditý řidič.

Gross vyměnil luxusní Volkswagen Touareg za modrou oktávku, která většinou parkuje za plotem jeho vily v Praze-Slivenci. Řidič se na chodníku mění v chůvu, která tělo svého svěřence jistí a do schodů mu musí vehementně pomáhat – co stupeň, to bolestivé překonání malého vesmíru. Už ne jedna, ale obě Grossovy ruce bezvládně visí podél boků. Nemoc prosakuje Grossovo tělo jako zmíněný olej – příště už možná bude muset přijet na vozíku.

Video Potvrzeno: Gross je nemocný, choroba zákeřně postupuje - David Vaníček, David Turek
Video se připravuje ...

borjar ( 28. září 2014 15:45 )

Ať vrátí všichni, anebo historie se opakuje. Možná , že jim to v únoru Lidové milice znárodní .

violahorska ( 19. září 2014 22:19 )

Přeji mu, aby mu ty křišťálově čisté peníze byly k užitku. Možná už pochopil, že jsou mu - k osobnímu štěstí - úplně k ničemu.

gogo ( 19. září 2014 20:31 )

pro abdc.adcb: Co jsi zde milé dítě čekalo ? Slovo boží ? Jsi v bulváru, ve stoce stok. Tak se probuď a nehysterči. Ať nejsi trapnější než ti, které kritizuješ.

hu11 ( 19. září 2014 06:19 )

BLBEČKU

taktone ( 18. září 2014 21:20 )

no tak boží mlýny melou, ta jeho si najde mladšího chlapa bo to je teďka moderní a Standík si zaplatí pečovatele

Zobrazit celou diskusi