Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jó, na Islandu, tam se policajti mají! Podívejte se na jejich fotky z práce

Autor: dce - 
22. září 2014
07:18

Policejní jednotka z Rejkjavíku si pořídila Instagram a jejich fotky jsou plné štěňátek a zmrzliny. Vysokou životní úroveň a nízkou kriminalitu na Islandu je vidět i na těchto obrázcích. Jejich heslem je kromě „pomáhat a chránit“ i „být milý na své spoluobčany“. Na těchhle policajtech je vidět, že je práce baví.

Tu zachráněný pes, tu nalezené kotě, tu přestávka na jídlo. I to se objevuje na fotografiích policie z Rejkjavíku. Fotky ze zásahů si lidé mohou najít v médiích – na instagramu jim policisté ukazují tu úsměvnější část své práce. Člověk se sám může přesvědčit, jak moc je práce baví. Fotky jsou plné vysmátých lidí, zajímavých situací a všeobecně pozitivního náboje.

Nejsou to ale jenom fotky na Instagramu, které z nich dělají skvělou jednotku . Teprve v roce 2013 zemřel na následky policejního zásahu člověk – muž, který na předměstí hlavního města začal pálit ze zbraně, přičemž zranil dva policisty. Ti nejprve použili slzný plyn, ten ale nestačil. Stal se vůbec prvním zabitým člověkem v historii Islandské policie.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi