Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Byli příliš happy: Mladé Íránce zbičují, protože pařili na Pharrellův hit!

Parta mladých Íránců pařila na Pharrellův hit. Stihl je trest
Parta mladých Íránců pařila na Pharrellův hit. Stihl je trest  (Autor: ČTK, Youtube)
Autor: simao, ČTK - 
19. září 2014
11:02

Půlroční podmínka, 91 ran bičem. Partu mladých Íránců stihl tenhle trest jen za to, že natočili veselý klip na známý západní hit Happy od Pharrella Williamse, který se mimochodem tento týden představil i českému publiku. Jenže jiný kraj, jiný mrav...

Jen za účast na natáčení tohohle videa trest na půl roku, režisérovi klipu pak rovnou roční podmínka. A navrch bičování. Mladým Íráncům se krutě vymstilo, že byli opravdu "happy" a na stejnojmennou píseň se rozhodli natočit vlastní klip.

Videa si totiž všimla přísná íránská policie, mladé "výtržníky" sebrala a poslala je před soud. Přiznali se, a tak je stihl absurdní trest. Odsouzeni byli za obscénní chování, informovala agentura Reuters.

Jejich video přitom dál koluje na YouTube, kam ho mladí Íránci nahráli letos v květnu. Podle úřadu však natočili "vulgární" a "urážející" klip. Dívky jsou na něm nezahalené, bez hidžábu na hlavě, což je podle doslovného výkladu islámského práva šaría nepřípustné. Navíc se celá šestice odvážila tančit v ulicích, na střeše domu či v luxusním apartmánu.

Kauzy si přitom všiml již i hvězdný Pharrell Williams. "Je to více než smutné, že tyhle děti byly zatčeny za pokus o šíření štěstí," uvedl na svém facebookovém účtu několikanásobný držitel Grammy Pharrell, který se ve středu představil i Čechům v O2 Areně.  

mortis69 ( 19. září 2014 16:49 )

...a to ještě nevíš,že se mi lidi smějou za zády přímo do očí

jete ( 19. září 2014 16:19 )

....jj,je to fortin a podobně.Neskutečný hovado v lidské kůži.Nereagujte,je to psychopat .

rucnikvolamydlo ( 19. září 2014 15:00 )

Je vidět, že Írán je humánní civilizovaný moderní stát V KLDR, by je za to zastřelili.

jana1313 ( 19. září 2014 14:33 )

Asi máš pravdu abzk. Navíc outsaidři baží po jakékoliv pozornosti, i ta záporná je pro ně víc než nic a tahle je navíc zlá mrcha, té radost dělat nehodlám.

abzk ( 19. září 2014 14:26 )

Zbytečný. Většině už je dávno jasný, že je to blbá zamindrákovaná kráva, která se nedokáže vyrovnat s tím, že jí lidi neberou, tak se občas vydává za chlapa, jako že si asi myslí, že to jí v tom pomůže, jenže její bláboly bučej pořád stejně Kvůli těm pár blbům, co jí berou, nemá cenu to varování psát, jelikož sou tak blbí, že by ho stejně nepochopili

Zobrazit celou diskusi