Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ministr Svatopluk Němeček: Zavedu registr všech zdravotníků!

Autor: kon, vlb - 
18. září 2014
07:51

Zabránit až neskutečným případům, jako se stal v klatovské nemocnici, respektive rychleji je pomoct odhalit, by mohla novela zákona, kterou chystá ministerstvo zdravotnictví, pod vedením Svatopluka Němečka.

 Ten by zřídil nový registr zdravotnických pracovníků. „Je zcela evidentní, že takový registr v České republice chybí. V minulosti tu byl zaznamenán pokus vytvořit ho, ale ztroskotalo to u Ústavního soudu,“ řekl Blesku ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Na změně zákona se už pracuje. „Nyní probíhá věcná příprava novely zákona o zdravotních službách. Do zákona bude nově vložen registr pracovníků,“ řekla mluvčí ministerstva zdravotnictví Štěpánka Čechová s tím, že s předložením zákona se počítá v polovině příštího roku.

V současnosti prý v České republice neexistuje jednotná evidence všech zdravotnických pracovníků. To by se ale opravdu mohlo v budoucnosti změnit. V registru by tak bylo například i to, že doktor ztratil oprávnění k výkonu povolání či ztratil bezúhonnost, a také to, na jak dlouho má zakázanou činnost.

hejhej ( 18. září 2014 17:09 )

A taky by měl být stanoven věk do kolika let mají lékaři ordinovat. Někdy je to víc než trapné, když lékař/ka v hodně pokročilém věku léčí jak za Marie Terezie, špatně slyší, někdy i hůř chápe.

istyl ( 18. září 2014 10:50 )

všichni jsou chytří az po...když se něco stane...straznici hlidali skoly, az když ten uchyl zabil tu holčínu...ne před, ale po... ministr zavede registr, az po tom silenem doktorovi...je zajimave, ze letaletouci s tim nikdo nic nedelal...a vedelo se to...a jestli bude registrovany a zase s tim nebudou nic delat, dopadne to stejne...doktori se kryji navzájem...

maryfox ( 18. září 2014 09:09 )

Vždycky s křížkem po funuse. Přitom by stačilo používat zdravý rozum a nebát se zodpovědnosti.Nezodpovědní lidé jsou všude, ale jsou obklopeni spolupracovníky, kteří by se neměli bát na jejich excesy upozorňovat.

salto ( 18. září 2014 09:09 )

Správně, a taky registr všech co působí v politice (to bychom se možná divili, kolik nesvéprávných politiků nám řídí život)

rumovapalice ( 18. září 2014 09:08 )

ministře, hlavně si připrav botu s okovanou špičkou, protože jakmile ty hyény doktorský přestanou brát julínkův jidášský poplatek 30kaček, tak začnou řvát jako krávy a ty jim s tou botou nakopeš p.rdel a pošleš je dělat sádraře a skladníky do rakouska a německa, začít můžeš už teď s tím podařeným primářem z klatov a přibal mu na cestu toho doktara prase jak vojížděl ty sestřičky

Zobrazit celou diskusi