Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Začalo se stavět: U Prahy roste obří centrum Amazon!

Autor: haj - 
13. září 2014
12:35

Celosvětově největší internetový obchod Amazon zaměstnává po světě 97 tisíc lidí. V červenci příštího roku navíc poskytne práci minimálně 2000 lidem v České republice v novém distribučním centru, které se právě začalo stavět v Dobrovízi u Prahy.

Amazon oficiálně zahájil stavbu obřího skladu v obci Dobrovíz u Prahy. Stavba o rozloze 95 tisíc metrů čtverečních by měla být dokončena do konce července roku 2015. V distribučním centru internetového obchodu vznikne 2000 stálých pracovních míst a v průběhu tří let od otevření se naskytne příležitost i dalším 3000 lidem v rámci sezónních míst.

 

Obyvatelé obce Dobrovíz získají kromě možnosti výdělku i další různé výhody. Nárok mají například na protihlukové stěny i bezpečnější silnice či půl milionu korun ročně pro děti a seniory. Smlouva mezi obcí a developerem také Amazon zavazuje k modernizaci obecní čistírny odpadních vod, vybudování obchvatu nejpozději do konce roku 2015 a každoroční příspěvek obci milion korun.

Vláda nadále s Amazonem jedná kvůli stavbě druhého distribučního centra. To mělo původně stát v Brně, ale developer od záměru ustoupil kvůli průtahům. Šanci mají stále místa, kde je nízká zaměstnanost, ale zároveň mají dobrou logistickou dostupnost.

 

dzery ( 14. září 2014 07:55 )

zabibol ( 13. září 2014 21:03 )

Kdy nastupuješ?????

zabibol ( 13. září 2014 21:03 )

Němci, ti západní nebudovali 40 let komunismus. A ti západní Němci drží Německo nad vodou. To je hlavní rozdíl!!!!

aluman ( 13. září 2014 19:00 )

Tvoje přirovnání silně kulhá. Srovnáváš výrobu s internetovým obchodem, kterému krach rozhodně nehrozí.

lukreciaborgia ( 13. září 2014 18:13 )

A dobře udělali.!!Víme s jakou obrovskou pompou se otevírala obrovská hala v Hranicích na Moravě!!Akorát jedna holička,měla víc rozumu než všichni naši potentáti ve vládě.Za to ji vláčeli v novinách,protože nechtěla prodat svoji půdu na takový nápad!Halu na výrobu obrazovek!!Pak to za nějaké miliony prodala,ale říkala:"budete litovat"A to byla mladá holka!!Nakonec měla pravdu,takové obrazovky se nikde nevyrábějí,máme placky obrazovky a né ty staré!!Takže hala je prázdná,půda znehodnocena,Češi za totální blby a holička se směje.Šlo to z našich daní.

Zobrazit celou diskusi