Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Po stopách kata novinářů: Kolem džihádisty Johna se utahuje smyčka...

Autor: shp - 
3. září 2014
18:00

Smyčka kolem džihádisty Johna, který zbaběle popravil spoutané americké novináře Stevena Sotloffa (†31) a Jamese Foleyho (†40), se utahuje. Vyšetřovatelé jsou po zveřejnění druhého videa blíže k jeho dopadení. Stihnout ho ale zajmout včas, než uřízne hlavu další nevinné oběti?

Děsivé, avšak důležité video s popravou Stevena Sotloffa nyní zkoumají experti pod drobnohledem. Brutální záznam s vraždou Jamese Foleyho byl zveřejněn 19. srpna, poprava Sotloffa se na internet dostala včera.

Oba videozáznamy od sebe dělí dva týdny. Podle expertů, kteří zkoumali Sotloffovy vlasy a vousy, byla videa pořízena minimálně týden od sebe. Už dříve se podle Daily Mailu objevily náznaky, že poprava Foleyho byla natočena delší dobu před zveřejněním.

Druhé video odhalilo i pár indicií o záhadném džihádistovi Johnovi. Podle britského Daily Mailu jsou si již odborníci jisti, že nejde o britského rappera Abdela-Majeda Abdela Baryho, který konvertoval k islámu a přidal se k teroristům z Islámského státu.

Terorista John opět držel nůž v levé ruce, takže už je jistě, že je skutečně levákem a nešlo o divadlo. I když nyní použili teroristé technologii na zkomolení zvuku, stejně se jim nepodařilo zakrýt teroristův silný britský přízvuk.

Následující kroky honu na džihádistu Johna jsou podle odborníků jasně dané. Je zapotřebí použít počítačový software na záznam z popravy a pokusit se rozpoznat, o koho jde, podle záznamů. Je totiž velmi pravděpodobné, že terorista byl již vyfocen bez šátku.

wolf66 ( 11. prosince 2014 10:25 )

Tu verbež co se sem plaví po moři má pobřežní stráž potápět 5km od pevniny.

gogo ( 4. září 2014 09:38 )

Dnes je pro mocné člověk jak mouchy pro kruté děti.

gogo ( 4. září 2014 09:37 )

Pokud voják milý Vašíku voják zabije ženu, dítě, starce, civilistu, tak je to vždy vražda. Jenže to si Ty ve svém rádoby americkém mozečku neuvědomuješ...

fotrpjotr ( 4. září 2014 09:36 )

Je to smutné,ale kolik amici zavraždí bezpilotními letouny "omylem "dětí a nevinných civilistů a nikomu to nevadí,věřím,že pozůstalé ani neodškodní.

gogo ( 4. září 2014 09:35 )

A Ty jsi jistě nadřazená rasa. Není liž pravda..

Zobrazit celou diskusi