Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krejčíř měl nehodu, když ho vezli k soudu! Chtěl utéct?

Krejčíř měl při převozu k soudu v Johannesburgu nehodu
Krejčíř měl při převozu k soudu v Johannesburgu nehodu  (Autor: Blesk/Reuters/ČTK)
Autor: ČTK - 
1. září 2014
14:46

Policejní vůz převážející Radovana Krejčíře k soudu v jihoafrickém Johannesburgu se v pondělí ráno zapletl do dopravní nehody. Krejčíř, který je v JAR obžalován z několika trestných činů včetně pokusu o vraždu, prý vyvázl bez zranění. V tamních diskuzích se začalo spekulovat o tom, jestli to náhodou nebylo plánované, aby Krejčíř mohl uprchnout!

Podle twitterového profilu jihoafrické policie byl Krejčíř po srážce přeložen do jiného vozu v policejní koloně a v pořádku převezen před soud. Údajně šlo o běžnou dopravní nehodu, policie popřela jakékoli spekulace o plánovaném činu ve snaze Krejčíře osvobodit. Už dříve se totiž objevily informace, že Krejčíř nabídl komukoli, kdo ho z vězení dostane, pět milionů randů (asi 9,4 milionu Kč). 

V nynějším procesu je Krejčíř obžalován z únosu, mučení a pokusu o vraždu Bhekiho Lukheleho za účelem dostat z něj informaci o jeho bratrovi. Tento muž, přezdívaný Doktor, byl podle prokuratury drogový kurýr, který pro Krejčíře převážel 25 kilogramů pervitinu v hodnotě 24 milionů randů (asi 44 milionů Kč) a s drogami zmizel. Krejčíř však jakoukoli vinu odmítá.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007, zatčen byl loni v listopadu a od té doby je ve vazbě. V České republice byl odsouzen k 10,5 roku vězení za více než půlmiliardový daňový únik. Jeho vydání do Česka brání nedořešené azylové řízení.

japos22 ( 1. září 2014 19:56 )

To chce hodně "silný" mozek, "když ho vezli k soudu" pochopit, jako že řídil auto

abcd.adcb ( 1. září 2014 18:03 )

Drž hubu!

abcd.adcb ( 1. září 2014 18:03 )

Blesk to napsal dobře, ale jen jeden blbec to špatně pochopil.

andreslawicky ( 1. září 2014 16:39 )

Blesk to napsal jako kdyby to auto řídil Radovan

abcd.adcb ( 1. září 2014 16:19 )

Měli ho vzít na jatka, dobytka mastnýho!

Zobrazit celou diskusi