Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dobový příběh z Automatu Koruna: Ozve se tajemný Tomáš?

Autor: Martina Neckářová - 
30. srpna 2014
08:01

Až z Vicenzy se ozvala na téma Koruna ing. Daniela Urbani, Češka, která zřejmě zakotvila v Itálii. A popsala Blesku svůj neobvyklý zážitem spojený s automatem.

ing. Daniela Urbani vzpomíná:
"Kdo by neznal Korunu.  Zvláště my vysokoškolští studenti,  kteří mívali hluboko do kapsy. I  já jsem bývala častým zákazníkem automatu a bůhví kolik sklenic jahodového koktejlu za 5 korun jsem vypila. Jednoho dne jsem tu potkala zajímavého kluka - studenta architektury, který spíš vypadal jako bezdomovec.

Popíjela jsem svůj oblíbený koktejl na stojáka  u jednoho stolku, když tu najednou přede mnou stál asi stejně starý kluk v roztrhaných džínsech, vytahaném svetru a kšiltové čepici. Je tu volno? zeptal se a po mé kladné odpovědi položil na stůl talířek s chlebíčky a pugét růží.


Pustil se do chlebíčků, aniž by si sundal čepici stejně tak, jako já. Měli jsme podobný baret s kšiltem a pokukovali po sobě. Brzy jsme se dali do řeči a povídali si o všem možném, a tak se naše svačinka prodloužila a já zmeškala skoro všechny autobusy domů do Straškova, kam jsem denně dojížděla.


Poslední autobus jezdíval z Florence a jen tak tak, že jsem ho tehdy stihla. V jedné ruce školní kabelu a v druhé pugét růží, které mi Tomáš daroval. Už jsme se nikdy nepotkali a automat Koruna zanedlouho zavřeli.“


Zajímavý příběh by mohl mít hezký konec. Pokud si zmíněný Tomáš přečetl tento článek, nechť se ozve redakci Blesku na tip@blesk.cz, nebo volá na telefon 606 661 073. Bylo by to krásné setkání po letech…

annael ( 30. srpna 2014 13:47 )

To je ale blbost V tom přecpaném smradlavém pajzlu se dalo vydržet leda tak než člověk vypil jahodový koktejl, který byl tím jediným přijatelným tam a sloužil jako nouzovka která na chvíli zasytila i uhasila žízeˇn.

tarot666 ( 30. srpna 2014 12:34 )

Mě je u pr.dele co se Ti líbí,pokud máš problémy s mým názorem,tak táhni na MF dnes,tam jsou intelektuální debaty

anna1234 ( 30. srpna 2014 11:08 )

.. to jsem si hezky poplakala zkrátka holka s klukem s prominutím prokecali odpoledne, holce málem ujel poslední autobus a to je všechno aneb z čeho všeho se dá udělat příběh

ejvm1712 ( 30. srpna 2014 09:19 )

Proč jako? Mě se to docela líbí. Pokud máš problémy se zažíváním,zajdi si k obvodnímu.

tarot666 ( 30. srpna 2014 08:25 )

To zas jeden pisálek neměl článek,tak vymyslel dojemný příběh....jdu zvracet

Zobrazit celou diskusi