Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Skandál ve Vrchlabí: Lékař zahladil stopy po zpackaném porodu?!

Autor: ljš - 
28. srpna 2014
09:59

Provedl císařský řez a dítě zemřelo. Vina za jeho smrt se lékaři vrchlabské nemocnice sice neprokázala, čisté svědomí ale neměl. Po tragickém porodu totiž přepisoval jeho zdravotní dokumentaci!

Podle Českého rozhlasu, který o případu informoval, policie zatím neprokázala, že by lékař u porodu na jaře roku 2013 pochybil natolik, že by tím způsobil smrt novorozence. Ví se zatím pouze to, že porodník nařídil císařský řez, dítě však následně zemřelo.

„Případ narozeného mrtvého kojence jsme postoupili České lékařské komoře pro podezření z nestandardní manipulace se zdravotní dokumentací,“ sdělila rozhlasu hradecká mluvčí vyšetřovatelů Ivana Ježková. Že byly do dokumentace následně vpisovány informace, potvrzují i kolegové lékaře, kteří v případu vystupují jako svědci.

Není to ale jediný skandál týkající se nemocnice, kterou vede senátor Vladimír Dryml. Před půl rokem potrestal soud tříletou podmínkou lékaře, který při porodu zlomil dítěti vaz. Trestních oznámení tákajících se smrti pacienta nebo opilosti personálu bylo ale v posledních letech více. Dryml to ale považuje za útoky na nemocnici. „Nic o tom nevím. Na nás byly samé útoky,“ řekl pouze k poslednímu případu. Dotyčný lékař už v nemocnici nepracuje.

petr.petrasek1988 ( 29. srpna 2014 15:34 )

Á, že by se nám zase blížily nějaké volby? Jen že tyto kauzy se objevují vždycky, když pan doktor kandiduje. Jako by si to někdo objednal ...

karmavana ( 28. srpna 2014 12:27 )

Pokud by voština v p@deli byla nejmilejší kratochvílí voličova, tak je MUDr. Dryml zvolen v přímých volbách namísto Ing. Zemana Presidentem.

Zobrazit celou diskusi