Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Debakl americké armády: Tajná superzbraň explodovala 4 vteřiny po startu!

Pokročilá hypersonická zbraň musela být zničena 4 vteřiny po startu.
 (Autor: ČTK)
Autor: shp, ČTK - 
26. srpna 2014
15:26

Armáda Spojených států má být tou nejvyspělejší na celém světě. Vybavena je obrovským vojskem i supermoderní technikou. Ne vše se však povede, o čemž se nyní Pentagon tvrdě přesvědčil. Tajná zbraň armády známá jako Pokročilá hypersonická zbraň selhala ihned po startu. Zničena musela být po 4 vteřinách letu a armádní představitelé tak museli sklopit hlavy.

Nezdarem v pondělí skončil ve Spojených státech test hypersonické zbraně. Aparát vyvíjený americkou armádou nechalo z bezpečnostních důvodů řídicí středisko zničit čtyři vteřiny po startu. Zařízení známé jako Advanced Hypersonic Weapon (Pokročilá hypersonická zbraň) je součástí amerického projektu, jehož cílem je udeřit kdekoli na světě do jedné hodiny od vydání rozkazu.

Incident se odehrál na aljašském kosmodromu Kodiak, který je určen k vynášení družic na polární oběžnou dráhu. Zařízení krátce po startu vykazovalo potíže, proto ho řídicí středisko nechalo zničit, aby se předešlo možným škodám při neřízeném dopadu. Zbraň, která funguje na principu kluzáku, při pondělním testu měla dopadnout na atolu Kwajalein na Marshallových ostrovech.

Při vůbec prvním testu, který byl úspěšný, na tento atol letěla z Havajských ostrovů. Podle dostupných údajů byla páteční havárie na kosmodromu Kodiak, která skončila ztrátou aparátu, vůbec první od jeho otevření v roce 1998.

obluda.pb ( 26. srpna 2014 21:16 )

A že zrovna ty víš o čem to je, být vypatlaná pi.ča

japos22 ( 26. srpna 2014 20:51 )

Je to prý manévrovatelná střela kluzákovitého typu s velkou rychlostí

japos22 ( 26. srpna 2014 20:47 )

To, že jedna strana vlastní hypersonickou zbraň, proti níž jsou všechny obranné systémy k ničemu, asi rozpoutá další kolo světového zbrojení - komentář z tisku

vonamula ( 26. srpna 2014 19:16 )

jistě, jistě ... američané zkouší supertajnou zbraň a píše se o tom i v Plesku někde u Asie

gabreta ( 26. srpna 2014 19:09 )

Protože už nasrrali tolik národů, že se jednou všechno obrátí proti nim!!

Zobrazit celou diskusi