Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Dav v Libérii zaútočil na nemocnici: 29 nakažených ebolou uteklo!

Autor: ČTK - 
17. srpna 2014
18:42

Smrtící hrozba v ulicích! Z nemocnice v liberijské Monrovii uprchlo v noci na dnešek podle 29 pacientů nakažených virem eboly. Libérie patří k zemím nejvíce zasaženým epidemií eboly. Na krvácivou horečku tu podle Světové zdravotnické organizace (WHO) zemřelo již přes 400 lidí.

Místní tisk podle DPA napsal, že mezi uprchlými pacienty byly jak potvrzené případy nakažení virem eboly, tak lidé s podezřením na tuto smrtelnou nemoc.

Pacienti byli v karanténě v nemocnici v jedné z chudinských čtvrtí metropole Monrovia. Tato čtvrť ležící v blízkosti centra města je hustě osídlena, žije zde asi 75.000 lidí. Na svobodu nemocným pomohli jejich ozbrojení sousedé.

"Vyrazili dveře a vyplenili to tady. Všichni pacienti utekli," citovala agentura AFP slova jedné svědkyně Rebeccy Wessehové.

Nyní panují obavy, že uprchlí pacienti nakazí další obyvatele města.

Liberijské ministerstvo zdravotnictví již dříve sdělilo, že chce dát celý zdejší slum West Point do karantény, aby se zabránilo, že lidé odtamtud budou cestovat do jiných oblastí. Mnoho obyvatel však na toto oznámení zareagovalo vztekle.

Počet obětí epidemie eboly v západní Africe vzrostl od března podle nejnovější bilance WHO na 1145.

Ebola je virové onemocnění způsobující vysokou horečku a krvácení. Není proti němu žádný oficiálně schválený lék ani vakcína, takže úmrtnost je vysoká. Od března se virem infikovalo 2127 lidí. Nejvíce epidemie postihla západoafrické státy Libérii, Guineu a Sierru Leone. Nové případy infikovaných přibývají od konce července i v nejlidnatější africké zemi Nigérii. Agentura DPA informovala, že z nemocnic tam z obavy před nákazou utíká stále více lékařů a zdravotníků, a to především v Lagosu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jsfk ( 17. srpna 2014 22:28 )

Pozabíjet je patrí se to rozpětí do ostatních státu a všichni pochcipame skrs nakych debilu

75pedro ( 17. srpna 2014 21:10 )

 Kurňa já trochu požil a četl jsem: Dav v Lberci zaútočil na nemocnici! A hned jsem řekl kdo to udělal! To je jedno, jak říká klasik: cigán jako černoch... ;-)

Slavek ( 17. srpna 2014 20:18 )

Pak potkavate ty nesoulozitelne matky v obchodakach jak si vezou v golfkach cerne strapate dite (ktere za nic nemuze) a je vam uplne jasno, ze otec příživa si vali nekde sunky, nebo na vaclavaku po vecerech prodava fet.

Slavek ( 17. srpna 2014 20:16 )

zas tak blbi ti negri nejsou. Pritahnou sem na barce z kokosovych vlaken, klofnou nejakou hnusnou tlustou samici a udelaji ji rychle dite a pak uz ji jen visi na krku a parazituji. Jsou minimalne stejne vychcani jak hnedocesi.

moist ( 17. srpna 2014 20:06 )

Jak je možný, že jsou ty lidi tak neskutečně blbý? Nejdřív jak se rozšířila ebola? Vymřela celá rodina a místo toho, aby všechno spálili, tak uspořádali obří pohřeb s olíbáváním mrtvých těl. A teď ty dementi vtrhnou do nemocnice a pustěj odtamtud tolik nemocných. Oni zkrátka chtějí vychcípat a velmi intenzivně se o to snaží. Jsem celkem tolerantní povaha, ale už si začínám říkat, že by nebylo na škodu jim v tomto záměru trochu pomoct, zbytek světa myslím o jejich infekci nestojí

Zobrazit celou diskusi