Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Těžko ho zabít: Akční herec Seagal hrál na Krymu separatistům

Seagal, který se přátelí s Vladimirem Putinem, hrál na Krymu separatistům
Seagal, který se přátelí s Vladimirem Putinem, hrál na Krymu separatistům  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
11. srpna 2014
06:46

Zatímco většina příčetného západního světa má na akce separatistů na východní Ukrajině jasný negativní názor, akční herec Steven Seagal je zřejmě rád za každé publikum, které na něj přijde. O víkendu Seagal koncertoval se svojí kapelou na Krymu. Vystoupil zde na pódiu vyzdobeném vlajkami proruských separatistů. Seagal je přítelem ruského prezidenta Vladimira Putina a podporuje anexi Krymu Ruskem.

Seagal se svojí kapelou v sobotu zahrál v Sevastapolu v rámci motorkářské show. Pódium, na kterém vystupoval, zdobily vlajky proruských separatistů. Fanoušci pak při jeho vystoupení mávali ruskými vlajkami a vlajkami samozvané Doněcké republiky.

V rozhovoru pro ruskou agenturu RIA Novosti Seagal uvedl, že přijel na Krym, protože hudba spojuje lidi. Seagal je známý tím, že podpořil ruskou anexi Krymu a v březnovém rozhovoru s ruskými médii uvedl, že Putinova touha ochránit Rusy na Krymu byla naprosto pochopitelné.

Seagal již dříve prohlásil, že považuje Putina, se kterým propagoval v Rusku bojová umění, za svého přítele. Mluvčí Putina Dmitrij Peskov loni novinářům řekl, že ruský prezident a Seagal jsou již dlouho přátelé a pravidelně se scházejí.

Podle ruských médií si Seagal na koncert oblékl tričko s Putinem, které mu dali organizátoři koncertu. V televizním záznamu přenášeném stanicí patřící ruskému ministerstvu obrany bylo slyšet, jak Seagal vypráví hostitelům o svých ruských předcích. V březnovém rozhovoru Seagal nevyloučil, že by mohl požádat o ruské občanství.

Letos v červnu vystoupil také na festivalu Rock for People v Hradci Králové, kde se představil jako kytarista a zpěvák. V srpnu měl vystoupit také na festivalu v Estonsku, pořadatelé však kvůli jeho názorům na anexi Krymu, které obyvatele země pobouřily, jeho vystoupení zrušili.

1nostradamus1 ( 13. srpna 2014 07:30 )

no, itartas, obyčajne sa veci skladajú z detailov, tvoj detail - hore uvedený príspevok, má nulovú výpovednú hodnotu, ad 1 svetonázor : každý má právo na svetonázor a obhajovať ho, a ty by si mal mať tú elementárnu slušnosť si ho aspoň vypočuť, a prípadne protiargumentovať..inak sme ako v putinovskom rusku... ad2 ak si myslíš a argumentuješ dôkazom tak ho uveď, ak nie, tak si potom ako tí neznámi zelení mužíčkovia na ukrajinskom Kryme, najprv putin že tam žiadny nie su, neexistujú, potom ich oficiálne a s pompou vyznamenal...

zelena.karkulka ( 11. srpna 2014 21:34 )

Mohl by mít soudnost a nebarvit si vlasy,vousy a xicht

itartas ( 11. srpna 2014 21:10 )

To je prča jak jsou všichni říční z toho, že Segal se na Baraky vyprdl a klidně si jel za Putinem. Moc dobře věděl co nastane a vůbec ho to nerozházelo a to se mi líbí a to si na něm považuji. Oni všichni nejsou z tamtěch při/posraní.

itartas ( 11. srpna 2014 21:05 )

jana...nemají zájem, protože nechtějí vidět pravdu, ta je totiž hořká!

itartas ( 11. srpna 2014 21:05 )

sar...tím zamindrákovaným bláznem myslíš Putina? Ty blbko je to velmi vzdělaný muž na rozdíl od tebe.

Zobrazit celou diskusi