Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nemocní Verunka a Adámek (oba 5). Držte nám palce, letíme se léčit!

Autor: Tereza Hodáliková - 
8. srpna 2014
22:25

Čeští lékaři dávají Verunce a Adámkovi (oba 5), kteří mají rakovinu,
dva roky života… Máma Jana Karešová (39) to odmítá a rozhodla se
děti poslat na léčbu do Ameriky – a tam také včera díky veřejné sbírce
všichni tři odletěli! Lidé jim už poslali 1,5 milionu, nutně ale potřebují víc…

Rychle zabalit dostatek plyšáků, dát si polévku a vyrazit na letiště. To byl scénář včerejšího dopoledne rodiny Karešových. Dvojčátka Verunka a Adámek totiž trpí velmi vzácnou, takzvanou Fanconiho anémií. Laicky jde o nádory, které se dětem neustále vracejí…

„Děti onemocněly v roce 2013. Adámkovi lékaři diagnostikovali nádor ledviny, Verunce nádor mozku. Jelikož v Česku Fanconiho anémii nikdo neléčí, letíme do USA,“ řekla včera před odletem Blesku maminka Jana a pokračovala: „Tuto chorobu má jeden člověk z pěti milionů.V Česku jsou dva, a jsou to naše děti,“ říká smutně maminka.

Rodině se ozvaly kliniky z americké Minnesoty a z Japonska. Vybrali si první variantu, i proto, že tam působí český lékař. „Jedeme tam na měsíc. Děti nejdříve podstoupí genetické vyšetření a pak snad hned léčbu. Kolik to bude stát? To vůbec nevím…,“ pokračovala maminka.

Šťastná hvězda

Rodina se snaží peníze na léčbu sehnat, kde se dá. Kromě veřejného účtu jim lidé mohou přispět nákupem náramku přes nadaci Šťastná hvězda. „Už jsme vybrali 1,5 milionu, a to je málo. Já si myslím, že na léčbu jednoho dítěte bude potřeba 6 milionů, takže penízky zatím nestačí…,“ uzavírá Karešová.

Adámek: V letadle budu spát!

Dvojčátka Verunka a Adámek před cestou nebyla vůbec nervózní, ba naopak se těšila. „Ještě jsem nebyl v letadle, těším se na let a budu spát celou dobu,“ pochlubil se Blesku se svým plánem Adámek.

Maminka má také přichystaný plán: „Dostanou fenistilové kapičky, které zklidňují, a máme s sebou spoustu plyšáků, tablety, takže snad to vydržíme,“ prozrazuje Karešová. A co zabere vždy? „Včelka Mája, kterou si vezme do ruky Adámek, a Verunka bude mít rybičku Nemo,“ dodala.

6 milionů Kč je třeba na léčbu jednoho dítěte.

 

lukaspavel ( 14. srpna 2014 14:52 )

Pro všechny, kteří chtějí pomoci dvojčátkům Verunce a Adámkovi. Veškeré informace o Veřejné sbírce Karešovi, která byla zřízena a schválena 21.3.2014 najdete na webu sbírky www.karesovi.cz , kde je jak číslo sbírkového učtu, tak i transparentní nahlížení na tento účet, kde můžete sledovat všechny platby. Veřejnou sbírku organizuje Sdružení řidičů CZ, z.s a já jsem správcem této sbírky. Právě kvůli transparentnosti a přehlednosti financování, jsou veškeré dokumenty dostupné na uvedeném webu, včetně transparentního účtu, který je také u FIO banky. Předem děkujeme všem lidem, kteří podporují tuto veřejnou sbírku a pomáhají k vyléčení těchto nemocných dvojčátek. Děkujeme.

lukim ( 9. srpna 2014 04:54 )

Máme podporovat stát, který se nedokáže postarat o nemocné děti??? Hlavně, že se peníze u nás vyhazují oknem!!! PROŽÍRÁ JE BANDA NESCHOPNÝCH POLITIKŮ

lukim ( 9. srpna 2014 04:51 )

Naprostý souhlas, není co dodat!!!

lukim ( 9. srpna 2014 04:49 )

Naprostý souhlas, není co dodat!!!

lokii ( 9. srpna 2014 00:58 )

Hodne stesti cele rodine a hlavne tem malym. Tohle je skutecne nestesti a myslim si, ze by snad stat mohl prispet na leceni, kdyz se v Cechach tahle lecba neprovadi. Ke vsi bolesti a starostem o zdravi a zivot deti si rodice museji opatrit penize na lecbu sami?!

Zobrazit celou diskusi