Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pohřbili Putina! Na Ukrajině mu postavili náhrobek s hákovým křízem

Autor: dce - 
7. srpna 2014
10:51

9. května slaví Rusové sovětské vítězství ve 2. světové válce, zemře 9. května ruský prezident Vladimir Putin? Toto datum se totiž objevilo na náhrobku s jeho podobiznou a hákovým křížem, který se objevil v ukrajinském městečku Kostopil. Jde o provokaci, nebo výhrůžku? To šetří policie.

Obyvatelé Kostopilu se teď mají kde fotit – nová takřka turistická atrakce se tam objevila nečekaně začátkem týdne. S přesným datem Putinova narození a datem úmrtí 9. května. Toto datum – sovětské vítězství ve 2. světové válce – je pro Ukrajince velkým svátkem. Datu úmrtí ale chybí rok…

Celou záležitost vyšetřuje ukrajinská policie jako výtržnost, místní se ale dobře baví. Jsou ale i tací, kteří celou věc – pravděpodobně vtip – odsuzují. Na náhrobku je krom Putinovy podobizny vyrytý i hákový kříž, který pravděpodobně odkazuje k Vladimiru Žirinovskému, ruskému politikovi zastávajícímu ruský nacionalismus, který nějakou dobu žil právě v Kostopilu.

Podle všeho Putina v Kostopilu pohřbila ukrajinská nacionalistická skupina Pravý sektor. Tatáž organizace také hrála důležitou roli ve svržení prezidenta Viktora Janukovyče letos v únoru. Otázkou je, co znamená chybějící rok Putinova „úmrtí“. Někteří se domnívají, že se mohou kolem tohoto data objevit příští rok pokusy prezidenta zabít.


japome ( 8. srpna 2014 01:19 )

ty jsi opravdu I. D. I. O. T -

japome ( 8. srpna 2014 01:15 )

japome ( 8. srpna 2014 01:14 )

to je největší hlupák na všech diskusích - myslí si jak je chytrý neustále mele ty jeho hovadinky a myslí si, že to někoho zajímá, zkrátka NARCIS

ninka64 ( 7. srpna 2014 22:16 )

ninka64 ( 7. srpna 2014 22:15 )

Ukrajinci se s toho srabu už nikdy nevyhrabou. EU je neutáhne a USA jim možná dodá ten jejich vojenský šrot, který si ale nechají draze zaplatit.

Zobrazit celou diskusi