Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ve vraku Costy Concordie našli lidskou kostru: Je to indický číšník?

Autor: ČTK, oj - 
7. srpna 2014
09:49

Ve vraku výletní lodě Costa Concordia našli lidské ostatky. Zatím není jasné, zda se jedná o indického číšníka Russela Rebella, který je poslední pohřešovanou obětí neštěstí. Ocelový kolos kotví už více než týden v janovském přístavu, kde čeká na sešrotování.

Asi 50 lidí včetně speleologů a potápěčů pátralo v útrobách lodi po členovi posádky původem z Indie, který je od havárie v noci na 14. ledna 2012 stále nezvěstný. Předpokládalo se, že tělo by se mohlo nacházet někde na třetí palubě, kde byla nalezena také další dlouho pohřešovaná pasažérka.

Plavidlo s více než 4200 lidmi se u toskánského ostrova Giglio potopilo před více než dvěma lety poté, co se příliš přiblížilo pevnině a po nárazu na útes začalo nabírat vodu. Při nehodě zemřelo 32 lidí. U soudu se za havárii zodpovídá kapitán lodi Francesco Schettino.

Na konci července italské úřady provedly logisticky náročnou přepravu vraku z místa potopení do janovských loděnic, která trvala čtyři dny. Na sešrotování lodi má celkem pracovat asi tisícovka lidí skoro dva roky, první fáze prací by měla začít už příští týden.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi