Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Únos v Motole minutu po minutě: Tudy žena s miminkem utíkala!

Autor: Pavel Schuster, ljš - 
2. srpna 2014
14:50

Šla se svými dětmi k lékaři a málem o jedno přišla! Důvěřivé mamince unesla jejího chlapečka cizí žena, které ho dala na chvíli pohlídat. Blesku se podařilo přesně zmapovat, jak k únosu došlo.

13:28

Maminka, která přišla s tříměsíčním synkem a starší dcerou na dětskou ortopedii kvůli kontrole kyčlí, se seznamuje s neznámou ženou. Dávají se spolu do řeči, neznámá se snaží v mamince vzbudit důvěru.

13:57

Matka vchází se starší dcerou do ordinace, dveře se zaklapávají. Tříměsíční miminko nechává v kočárku hlídat neznámou ženou, která se k tomu nabídla.

14:00

Neznámá bere kočárek za roh, vyndá z něj miminko a v náručí s ním odchází.

14:05

Žena s miminkem prochází jižní branou nemocnice. K ní běžela po odlehlém chodníčku, aby se vyhnula případným svědkům.

14:22

Sestřička Ivana Nečasová zjišťuje od lidí v čekárně, že žena miminko unesla. A okamžitě začne jednat. Mezitím volá vyděšená maminka svému manželovi.

Video Dítě zmizelo z nemocnice: Žena měla chlapečka hlídat, místo toho ho unesla! - David Malík
Video se připravuje ...

14:23

Sestřička volá ostraze. Je jí jasné, že žena už bude mimo budovu nemocnice, dává proto ostraze její popis, aby z kamerového systému zjistila, kudy únoskyně opustila vrátnici.

14:24

Sestřička volá policii, ta okamžitě přijíždí na místo a prohledává okolí nemocnice.

14:27

Sestřička informuje policii, že žena vyběhla jižní branou.

14:30

Policie únoskyni i s dítětem zatýká. Žena nevymýšlela žádné úhybné manévry. Vydala se přímo Kudrnovou ulicí, která vedla k místu, kde na ni v autě čekal partner a sedmiletá dcera. Ve voze pak policisté nalezli připravenou autosedačku a kojeneckou výbavičku.

Tudy únoskyně utíkala s ukradeným dítětem v náručí Tudy únoskyně utíkala s ukradeným dítětem v náručí | Foto Blesk - David Malík

Na cestu, kterou žena utíkala, se podívejte v galerii:

abyss ( 5. srpna 2014 17:41 )

Nestalo se pár případů, byly jich sta ročně. Skutečně to bylo průměrně 80% toho co se děje dneska. Jak už jsem psala, dokud si neprojdeš policejní archivy, budeš žít v bludu nevědomosti. Co se práce sociálky tenkrát týká, širší povědomí o tom nemám, ale vím o jednom případu kdy měla žena nemanželské dítě o které se moc nestarala, sama chodila nafintěná, domů si tahala každou chvíli jiného chlapa a holka chodila v odrbaných hadrech koupených v partiovce, hubená byla jako lunt, ovoce vůbec neznala, dětem kradla ve škole svačiny, byla pořád samá modřina a nikdo s tím nic nedělal. Stejně jako s tím že jeden "táta" syna každou chvíli fackoval i na ulici..... Pokud si chceš udržet hezké, i když falešné vzpomínky, na tu dobu, nepátrej po pravdě.......mě ale pravda zajímá a pokud i tebe, určitě v policejních archivech narazíš na spoustu případů, které tě vyvedou z toho bludu za který děkuješ bohu. Ať tak nebo tak, přeji ti aby se nikdy žádný zločin netýkal těch které máš ráda.

tarrica ( 4. srpna 2014 20:07 )

Vím,že se pár případů stalo,ale to procento bylo o hodně nižší.Případy znásilnění a týrání dětí byly přísně trestány,málokdy vyšel z basy tento pachatel živý.Procento dnes je dost neodpovídající údaj i proto,že dnes sociální pracovnice sedí většinou-podotýkám- většinou u stolů a papírují a odhalených případů je minimum.Dříve jezdily a chodily do rodin ony-pokud byly jakékoliv pochybnosti, i zdravotní sestry od dětské lékařky a to několikrát do měsíce.I u adoptovaných dětí nebo v pěstounské péči.Teta pracovala v této pozici a soused byl dozorce ve věznici-tehdy opravdu to byl trest tam být.Není mi líto,že se občas takové exponáty nevrátily na svobodu.V mém okolí/nejsem z vesnice,ale z většího města/ se opravdu nic takového nikdy nestalo.I když nevěřící,říkám ,,díky bohu,,. Hezký a klidný život přeji

abyss ( 3. srpna 2014 11:34 )

I tenkrát se děti ztrácely a nenacházely, byly vražděny, znásilňovány, zohavovány. Sice v trochu menší míře než dnes ale dělo se to. Klid a bezpečí to bylo jenom zdání z nevědomosti a tvoje děti měly zkrátka kliku jako spousta dalších...... Já vím o dvou prokazatelných případech z mého okolí, v jednom případě se sedmiletý chlapeček nikdy nenašel(1973), v druhém případě se našlo tělo šestileté holčičky která byla před smrtí několikrát znásilněna (1980). Ani o jednom případu jsi se nikde nedočetla. Pokud máš na to žaludek, tak policejní archivy z té doby jsou volně přístupné. Četnost násilí na dětech od doby toho tvého "klidu a bezpečí" stoupla zhruba jen o 20% jako důsledek otevření hranic. Ani únosy tenkrát nebyly žádná výjimka. A nevědomost jim nahrávala.....mámy klidně nechávaly děti v kočárku před samoobsluhou

tarrica ( 3. srpna 2014 08:09 )

Měla oslovit celou čerárnu..teď se dobře radí,ale část lidí je opravdu vychovávána v tom,že lidi jsou LIDI/i já v to věřila../ Když se Vám udělá nevolno,dostanete se do nečekané situace,také snad požádáte okolojdoucí o pomoc.Nevoláte hned záchranku,policii apod.Dříve opravdu bylo běžné požádat u lékaře o pohlídání dítěte,tašky,kočárku s miminem.Moje děti chodily v sedmi letech samy ze školy domů a neměla jsem strach.Hrávaly si venku v zimě i když se stmívalo a nikdo nepomyslil na pedofily,narkomany,úchyly-prostě byli za katrem.Dnes by bohužel věznice nestačily.Vyměnila bych tu ,,pseudodemokracii,, za klid a bezpečí před lety.

.abcd.abcd. ( 2. srpna 2014 21:56 )

Já už se taky ničemu nedivÝm. Stekavko ty jsi bejk!!!!

Zobrazit celou diskusi